От известно време насам в края на всеки месец или

...
От известно време насам в края на всеки месец или
Коментари Харесай

6-те музикални събития на март

От известно време насам в края на всеки месец или напълно при започване на идващия вършим един къс асортимент на шест музикални събития, които си коства човек да посети. Обикновено избираме разнородни реализатори и групи, които основават музика в разнородни жанрове.

Опитваме се да сортираме и разнообразни местоположения - както градове, по този начин и места - зали, клубове, фестивали. Ето и върху какво се спря вниманието ни през март. Разбира се, даваме оферти със събития, за които към сегашния миг на писане на материала човек може да си купи билети.

Затова не е изненадващо, че този месец в селекцията ни няма да бъде намерено името на Андре Рийо да вземем за пример. Просто тъй като и двете му дати в София бяха разпродадени в границите на няколко дни след оповестяването на музикалните събития. Това обаче надалеч не значи, че няма с какво да ни изненада този толкоз женски март месец.

Дейвид Гарет
Къде: НДК , София Кога: 5 март Кой: Дейвид Гарет стартира да свири на цигулка на четиригодишна възраст. Прави своя театрален дебют, когато е на 10 години и единствено три години по-късно става най-младият актьор, който в миналото е подписвал контракт с Deutsche Grammophon. До средата на тийнейджърските си години той построява звездна солова кариера и записва всичките двадесет и четири каприза на Паганини, считани за висше тестване на майсторството на всеки цигулар. По-късно Гарет се записва в световноизвестното учебно заведение " Джулиард " в Ню Йорк като един от първите възпитаници на Ицхак Пърлман. През последните две десетилетия 43-годишният през днешния ден музикант свири с доста от водещите международни оркестри и диригенти и доближава до нова аудитория по целия свят с концерти, включващи рок химни, типичен сонати, кино тематики и солови миниатюри.

Колко: От 60 до 200 лева на eventim.bg Защо:  След сполучливо турне ICONIC, минало през Европа, Съединени американски щати, Близкия Изток и Китай, гостувал на пловдивската аудитория това лято в препълнения Античен спектакъл, Дейвид Гарет идва за първия си типичен концерт в София. Турнето показва новия му типичен албум ICONIC, публикуван през ноември 2022 година, въодушевен от именити цигулари, чиито мелодии са вълнували Гарет като дете. Музиката на Бах, Дворжак, Глук, Крайслер, Менделсон и Шуман са единствено някои от имената, които ще чуем в нов аранжимент. Дейвид Гарет ги показва в концертите си в трио от цигулка, китара и бас .
Керана и Космонавтите, Cool Den
Къде: Mixtape 5, София Кога: 8 март Кои:  Групата Керана и космонавтите съумява да впечатли доста правилни почитатели с истинския си жанр и звучене. В състава на бандата са Юлия Йорданова (вокал), която избира името Керана за собствен театрален псевдоним, Елена Илчева (бас китара), Павeл Видов (китара), Преслав Пеев, Стоил Иванов (алт саксофон), Николай Бобчев (тенор саксофон), Димитър Пенчев (барабани). Що се отнася до Cool Den, те са в състав Никола Симеонов (вокали, китара), Ивайло Петров (вокали, китара), Васил Андреев (бас) и Теодор Чирпанлиев (барабани).

Колко: 30 лева на bilet.bg Защо: Не можем да се сетим за по-добър метод да прекараме 8 март от това в една вечер да слушаме Керана и Космонавтите с тяхната заразяваща сила на сцената в композиция с Cool Den. Музиката на Керана и Космонавтите е динамична комбинация от реге, ска, пънк, фънк хип-хоп, до момента в който творчеството на Cool Den се характеризира, както с гръндж, пънк и алтърнатив, по този начин и с рок, ска и фънк. Едно е несъмнено, няма да скучаем.  Cool Den - българската група, която знае по какъв начин се прави заразително свежа музика
Несериозно съществени - Cool Den знаят по какъв начин се прави заразително свежа музика

Готини, зареждащи и с ново лятно парче

Jeru the Damaja
Къде: Малката текила, София Кога: 14 март Кой: Jeru the Damaja, прочут още като D. Original Dirty Rotten Scoundrel, е роден и израснал в Бруклин, Ню Йорк, където ежедневните събития към него от ранна възраст, по-късно стават източникът, от който произтичат неговите рими. В началото на 90-те Jeru показва своя неповторим hardcore conscious жанр на хип-хоп публиката в " I`m the Man ", парче от албума Daily Operations на Gangstarr. През 1993 година затвърждава своето място в света на хип-хопа, когато издава към този момент класическия сингъл " Come Clean " от именития си албум The Sun Rises in the East. Две години по-късно издава The Wrath of the Math, включващ шлагер синглите " Ya Playin` Yaself " и " Me or the Papes ".

Колко: От 45 до 55 лева на bilet.bg Защо: Jeru the Damaja бива разгласен за спасителя на хип-хопа заради неговата почтена и пряма рецензия към положението на хип-хоп музиката. Със супер сбит график, Jeru е изнасял и продължава да изнася десетки гигове в Съединени американски щати, Европа, Южна Америка, Азия и Африка, а в този момент идва ред и на България.
SEVI
Къде: Sofia Live Club, София Кога: 22 март Кои: Утвърдени като една от най-успешните рок групи в България, SEVI бързо притеглят вниманието с истинския си, различим тон, мощните женски вокали и мелодични песни. SEVI са Светлана Близнакова - SEVI, Рали Велинов, Камен Ангелов, Петър Петров. В превод от латвийски SEVI значи " Себе си " и в случай че се заровите по-дълбоко в лириките на бандата сигурно ще откриете концепцията да бъдем правилни на себе си, мощно вплетена в техните послания.

Колко: От 25 лева на eventim.bg Защо: Рок машините от SEVI ще отпразнуват своя 14-ти рожден ден. Бандата бързо съумява да натрупа известност и с лекост печели постоянна почитател база. За тези 14 години те издават четири студийни албума, като последният им - Genesis, излиза през 2023 година Подгрявали са международно известни групи като Europe, Evanescence, BlackStoneCherry, EPICA, Hollywood Vampires. Били са част от програмата на най-големите фестивали в България.  SEVI - българската рок група, свирила с Hollywood Vampires на Джони Деп и Алис Купър
Българската рок група, впечатлила Алис Купър, Джони Деп, Europe и Nightwish

Пътят на SEVI до работата с огромните имена в музиката

" Семейство Адамс " мюзикъл
Къде: НДК, София Кога: 24 март Кои: Опера Пловдив и НДК показват премиера в София на бродуейския мюзикъл " Семейство Адамс ". Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия за любовта, фамилията, доверието и израстването... с покъртителен и разтърсващ поврат. След множеството кино и телевизионни акомодации, това е първото и само театрално зрелище, основано на героите. Премиерата му на Бродуей е през 2010 година, когато печели редица влиятелни награди. Мюзикълът " Семейство Адамс " е от Андрю Липа, Маршал Брикман и Рик Елис по облици основани от Чарлс Адамс.

Колко: От 50 до 80 лева на eventim.bg Защо : Режисьор у нас е Петър Одажиев, който разказва мюзикъла като една доброжелателна подигравка на черната комедия с мигане въз основата на рисуваните герои, които са известни по целия свят и които носят своята присъща натовареност. Диригент е Вилиана Вълчева, а преводът е на Цветомира Цонева. Сценографията е дело на Петко Танчев, художник на костюмите е Николина Костова - Богданов, хореограф - Амедео Джунта и диригент на хора е Цветан Цветков. В облиците влизат солистите Керана, Евгений Арабаджиев, Калина Костова, Цвети Пеняшки, Димитър Ангелов, Матей Минчев, Николай Бачев, Даниел Русев, Марияна, Виктор Ибришимов и Мария Атанасова дружно с Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.
Виктория де Анджелис
Къде: City Stage, София Кога: 30 март Коя: Виктория де Анджелис образува групата Måneskin през 2016 година дружно с китариста Томас Раги и вокалиста Дамиано Давид. Скоро към тях се причислява и барабанистът Итън Торчио. След победното им присъединяване на Евровизия, Måneskin се издигнаха до международна популярност и доста погледи бяха и не престават да бъдат ориентирани точно към басистката Виктория де Анджелис.

 Виктория де Анджелис от Maneskin онлайн в София
Най-сексапилният член на Måneskin онлайн в София

Една от най-горещите басистки в света застава зад пулта на 30 март
Колко: От 44 лева на ticketstation.bg Защо:  Макар да я познаваме главно в светлината на басист, истината е, че Де Анджелис се оправя ужасно и зад пулта. Основните ѝ въздействия са от началото на 90-те години, а диджей сетовете ѝ носят на вълните на енергичното техно и baile фънка. Виктория смесва тези въздействия самоуверено с естетиката y2k трендовете и основава синтез, който се трансформира в свръхенергично клубно преживяванe.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР