От известно време Кристиано Роналдо сдържа гнева си от гледката

...
От известно време Кристиано Роналдо сдържа гнева си от гледката
Коментари Харесай

Бомбата на CR7 е отмъщение към Перес заради Неймар

От известно време Кристиано Роналдо сдържа гнева си от гледката по какъв начин Реал Мадрид кове настойчиво тактика за привличането на Неймар. Ако не е това лято, ще е идващото, само че на португалеца всичко това му е кристално ясно, тъй като е чудесно осведомен какъв брой доста президентът Флорентино Перес желае бразилеца. Когато човек натрупа толкоз неспокойствие и има тесногръд темперамент, защото се счита за най-хубавия в своята област, рано или късно неизбежно ще даде воля на яда си.

Точно това се случи на CR7 незабавно след финала на Шампионската лига против Ливърпул – изпускане на слова, нетипични за футболист с толкоз огромен опит. Насред празненството за Тринайсетата направи обществено притежание отмъщението, което таеше у себе си. Той не се усеща оценен съответно от Перес и единствено чакаше точния миг да излезе на огромна сцена, където да може да бъде чут от целия свят.



С следващата си Европейска купа под рамо, трета подред за него, и в съревнование, в което е в основната роля от сума ти години с купищата си голове, избухна пред камерите на Bein Sports: „ Беше доста хубаво да съм в Мадрид. В идващите дни ще дам отговор на последователите, които постоянно са били с мен. Насладих се на този миг.”

Когато тези думи бяха предадени на еуфоричния президент, той бил погнусен. Ако можеше, би разкарал своята суперзвезда още в Киев, тъй като от всичко най-вече ненавижда някой футболист да се ядове обществено, а още повече посред честване на огромен триумф. Перес обаче има опит в този вид обстановки и гледа на тях като на подривна активност от чиновник. Неговата рецепта за противопоставяне е безупречна: ще хване за ушите Кристиано или неговия сътрудник (Жорже Мендеш) и завчас ще изиска с блъф от тях да му докарат оферта от над 150 млн. евро. Предстои скандал.



„ Любовта” на Перес към Неймар е капката, която преля чашата на Кристиано Роналдо. Разногласието сред португалския ас и президента си има остаряла опашка. Футболистът не е склонен нито Неймар да взема повече пари от него, нито Лионел Меси на процедура да прибира два пъти по-голяма заплата. Към това в този момент се прибави и отношението на Атлетико Мадрид към Антоан Гризман със скорошната оферта за възобновяване на контракта му, която се приближава като заплащане или даже може да задмине това на носителя на „ Златната топка”. Всичко това буди ревнивост у CR7 в добавка към гнева му след санкцията от испанската държавна хазна.

ФЛОРЕНТИНО ПОСТАВЯ КЛУБА ПРЕДИ ВСИЧКО

Задействаната от португалеца бомба ще има мощна и необятно публикувана взривна вълна в кабинетите на „ Сантиаго Бернабеу” през цялото идно лято, защото президентът няма желание да изсипва купища пари в името на нов контракт на футболист, който е към този момент на 33 години. Перес се наложи да играе ролята на пожарогасител пред обкръжилите го публицисти в Киев след думите на суперзвездата на тима му и отговорът беше явен: „ Реал Мадрид е най-важното от всичко.” Така сложи клуба над играча, колкото и важен да е той, и му напомни, че има да извършва настоящ контракт. Не е доста мъдро да се влиза в спор с Перес, но е явно какъв брой жарък е бил CR7, с цел да реши, че моментът след спечелването на петата му Шампионска лига е идеалният да „ отпуши канала” за ядовете си.



Кристиано Роналдо към този момент подсказа за своето неспокойствие през седмицата преди отпътуването за Киев, когато разяснява, че прекалено много се приказва за прехвърляния и за Неймар, до момента в който в последна сметка все едни и същи са тези, които печелят към този момент три пъти подред Европейската купа. Припомни, че кара осем години в Реал Мадрид, и даже процеди нещо, което прозвуча необичайно на президента: „ Не е наложително да съм другар на Флорентино.”

Празнуването от Кристиано на триумфа в Киев беше хладно и обрисува скъсването с неговия началник. Отива на международните финали в Русия, натискайки Перес, който би трябвало да види дали ще е кадърен да приключи сполучливо договорката по прехвърлянето на Неймар от Пари Сен Жермен, или отново ще би трябвало да се опира, за следващ сезон, на своя знаков футболист.
Улисес Санчес-Флор, „ Ел Конфиденсиал”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР