От известно време Елин Топузаков застана начело на Арда (Кърджали),

...
От известно време Елин Топузаков застана начело на Арда (Кърджали),
Коментари Харесай

Елин Топузаков: Захванах се с Арда заради проекта и високите цели

От известно време Елин Топузаков застана отпред на Арда (Кърджали), който се състезава в Трета лига. Предвид мащабите на плана и вложенията в него, се чака напълно скоро тимът да се озове при майсторите. Вижте какво съобщи Топчо в диалог с " Тема Спорт ".

Г-н Топузаков, по какъв начин протече подготовката за новия сезон и какви са упоритостите на Арда?

- Изиграхме 6 контроли - записахме 4 победи и 2 равенства. Всичко мина добре. Сега чакаме старта на шампионата. Амбициите ни напълно естествено са да спечелим първото място. Но има и други много стойностни тимове в групата като Загорец, Карнобат, Розова котловина и имам вяра, че ще имаме задоволителна конкуренция. Сигурен съм, че ще е по този начин. Но ние нашата последна цел би трябвало да я реализираме. Има много мачове, а и в аматьорските групи селекцията в действителност е много по-отворен развой.

Вие ще продължите ли със селекцията в придвижване?

- Не, към този момент селекцията в нашия тим завърши. До Нова година не предвиждаме нови играчи. Смея да настоявам, че привлякохме положителни футболисти, които би трябвало да играят към този момент като тим и да побеждават.

С какво ви завоюва планът " Арда " и ви накара да поемете отбор от Трета лига?

- Всичко е с помощта на притежателите и управлението. Успяхме да си стиковаме вижданията за един дълготраен план. Говорим за 3-4 години, в които да се развие освен първият тим, само че и структурата на клуба, школата. Това са неща, които са доста значими. Предизвикателството е много огромно. Високите цели и упоритости за развиване ме убедиха да се захвана.

Предполагам, че вие персонално ще желаете оптимално бързо да видите отбора в Първа лига даже?

- Това е желанието на всички. Но би трябвало да бъдем реалисти и да не прескачаме процесите в своето развиване, стадиите. Първият тим е преди всичко, само че би трябвало да си оправим и базата като инфраструктура с задоволително подготвителни терени. Да се обърне внимание на школата и да се структурира вярно. Важно е и какви бюджети ще се отпускат от притежателите. Защото следващата година, в случай че стигнем до Втора лига, нещата към този момент стават по различен метод - по отношение на лицензирането на клуба, по отношение на привличането на по-класни футболисти, с които да се гонят по-високи цели. Всичко това е дълъг развой, който няма по какъв начин да се случи за шест месеца.

На представянето предходната събота на стадиона в Кърджали имаше над 2000 души, това окуражи ли ви още повече?

- Да. Това си говорихме и със притежателите първоначално, че в този район хората са доста запалени по футбола и от много години не е имало организация на толкоз високо равнище. Хората си обичат града и тима и на това разчитаме. Все отново всичко се прави за почитателите. Надявам се на още по-голяма поддръжка и с всеки минал мач хората да се усилват. Тогава ще значи, че сме на прав път. Чака ни много работа. Трябва да действаме малко по малко и всичко да е добре проведено и премислено като в един професионален тим. Няма да прибързваме.

Удачен ли е паралел с плана на Лудогорец?

- Ние сме още първоначално. Нека не избързваме с гръмките изявления и фойерверки. Времето ще покаже до каква степен ще се развием като клуб и като тим.

Доближава ли се още в този момент Арда до професионалното равнище?

- Спрямо условия, организация и подготвителен развой мисля, че се доближаваме.

Появи се информация, че бюджетът ще е 2 милиона лв....

- Това е неуместно. Много надуто и неотговарящо на истината. Аз съм треньор и не е в моя сектор да Ви давам отговор, само че това е доста повишена цифра, най-малко 4-5 пъти от това, с което ще разполагаме като бюджет.

И най-после, какво е мнението ви за протичащото се в Левски в последно време?

- За Левски или хубаво, или нищо.

 Елин Топузаков притегли цели 24 нови футболисти в Арда
Топузаков прави гражданска война в Арда

Снощи новият състав бе показан
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР