От изслушването на Гинка Върбакова стана ясно, че зад сделката

...
От изслушването на Гинка Върбакова стана ясно, че зад сделката
Коментари Харесай

Шушано-чалга препирня на депутати в ефир за сделката с ЧЕЗ

От чуването на Гинка Върбакова стана ясно, че зад договорката стои някой различен. Това разяснява Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Не желая да споделям чия е тази сянка, само че стана ясно, първо, че страната е знаела за тази договорка. Стана ясно, че са дали от ДАНС отчети до Министерски съвет. Няма по какъв начин да стигне до ръководителя на Съвета по сигурност и да не стигне до премиера. Българска социалистическа партия надуват спукан балон. Борисов няма по какъв начин да знае кой ще е победител авансово за покупател на ЧЕЗ. Така му отговори по bТВ депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Според него чешкият министър председател Бабич няма по какъв начин да е разисквал за спечелилия, тъй като той не може да се меси в работата на чешката комисия, която избира спечелилия. Николов уточни, че е имало отчет на службите, само че те са споделили кои са участниците, какви са капиталите им, само че няма по какъв начин да посочат кой ще е победител.

Като балон надут от Българска социалистическа партия Николов дефинира изказванието, че цената на тока зависи от тази приватизация.

Тези изказвания на Българска социалистическа партия са нечиста сделка. КЕВР дефинира цената на тока. Потребителите би трябвало да бъдат спокойни. Балон е и, че Българската банка за развиване се е обвързала финансово с тази договорка, добави Николов.

Пее се Шушана, Шушана, това е една чалга, която се пее от началото на мандата. Питайте Българска социалистическа партия - огради им пречат, оставки желаят, в този момент щъркелите може би ще им пречат, изобщо безумство е това. Превърнахме страната в чалготека, отсече Валентин Касабов от Обединени патриоти.

Не можем да приказваме за чалга сутринта. Заглавието е: Българите - прецакани!, възмути се Георги Свиленски.

Въпреки че министър председателят го разгласи, аз съм срещу да се дават пари за ЧЕЗ, макар че българинът не го интересува това. Това е мое персонално мнение, отсече Валентин Николов във връзка желанието на страната да купи надзорен пакет от акции.

Единият вид е Гинка Върбакова да се откаже от тази договорка и страната да кандидатства. Ако това не стане, ние стартираме подписка и ще сезираме чешките управляващи, уточни Свиленски. На което Валентин Касабов отвърна: Ето, това е чалгата.

Още преди година сигнализирах за тази договорка и приканих да се следи, само че никой не отреагира. Сега Българска социалистическа партия скочиха - единият вид е да са имали сюжет, уточни Николов.

На въпрос за абсурда, който избухна през вчерашния ден на комисията по енергетика поради обръщението на Гинка Върбакова към Корнелия Нинова и въпросът към нея по какъв начин една жена от Крушовица може на 28 години да купи " Техноимпекс ", Свиленски отговори: " Тази жена не знае къде е пристигнала. "

Проблемът не е, че е от Пазарджик и дали е на 43 години. Когато един човек е незнаен и търгва да купува една трета от ЕРП-тата....това не е относимо към полемиката, а тя не знае защо е ходила до Министерски съвет, какво прави в Народно събрание и тя счита, че казусът й е, че е на 43 години, сподели Свиленски.

Подготвяме промени в закона за енергетиката, в който КЕВР ще има право на несъгласие по покупко-продажбите от този вид, разяснява в умозаключение Касабов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР