От изненадващото нахлуване на Хамас в събота сутринта досега са

...
От изненадващото нахлуване на Хамас в събота сутринта досега са
Коментари Харесай

Израел обяви за 900 убити от Хамас

От изненадващото навлизане на " Хамас " в събота сутринта до момента са убити минимум 900 израелци, а близо 2400 са ранени, заключи " Аарец ". В Газа палестинците оповестяват за 560 починали и над 2700 ранени.

Армията разгласи имената на 38-те бойци, убити от началото на войната.

" Хзибула " удостовери, че трима нейни членове са убити в престрелка на южната ливанска граница.

Израелските сили за защита (IDF) нанесоха въздушни и морски удари по военни уреди на Хамас, тунели и обекти на Ислямски джихад в линията Газа.

Военните оповестиха, че самолетите им са нанесли удари по разнообразни обекти на " Хамас ", в това число действен команден център в джамия и вход към тунел, употребен от бойците за навлизане в Израел.

Освен това силите на Израел са нанесли въздушни удари по военна инфраструктура, ситуирана в друга джамия, както и по постройка, употребена от Хамас.

Що се отнася до морските удари, армията призна, че през последните няколко часа е направил офанзиви против няколко обекта, принадлежащи на палестинския клон на бойната формация.

ООН заяви, че 187 000 поданици на Газа са били принудени да изоставен своите домове.

Докато войната с " Хамас " продължава четвърти ден, израелските военни настояват, че са съумели да открият цялостен надзор над израелските градове, в които са проникнали терористи, само че предизвестяват, че някои от тях към момента могат да се намират в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР