От изключителна важност е да се разкрие истината за убийството

...
От изключителна важност е да се разкрие истината за убийството
Коментари Харесай

Съюз на съдиите: Изключително важно е да се разкрие дали Нотариуса e имал връзки с магистрати

О т изключителна значимост е да се разкрие истината за убийството на Мартин Божанов и да се проверяват обективно и задълбочено всички изказвания за неговата съгласуваност със съдии, прокурори и юристи в мрежа за въздействие по каузи и изнудване. Също и за извършване на поръчки от политици и високопоставени представители на правосъдната власт за рушене. Това оповестиха обявиха в позиция на уеб страницата си от Съюза на съдиите в България, съобщи. 

Според съсловната организация, „ за следващ път виждаме, че реакциите на институциите след убийството на Мартин Божанов са „ постмортем “ – извънсъдебно оповестяване на едно лице за нарушител, откакто приживе сигналите за негови противозаконни похищения върху независимостта на съда са оставени без последици “.

Считаме, че основаването на парламентарна комисия за откриване на кръговете на въздействие в правосъдната система ще способства за публичния надзор върху активността на прокуратурата , пишат още от Съюза на съдиите.  

Те упорстват и Висшият правосъден съвет, който е предназначен да пази независимостта на правосъдната власт, да сформира комисия, каквато е била създавана при някои от най-съществените кавги, свързани с предишни брутални форми на уронване на престижа на съда. Така ще може да наблюдава хода на следствието за отправените закани против съдии, както и да обясни аргументите да се изисква смелост от прокурорите за формиране на сходно досъдебно произвеждане.

* Видеото е архивно: 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР