От изключителна важност е да обръщате внимание на кръвното си

...
От изключителна важност е да обръщате внимание на кръвното си
Коментари Харесай

Вижте как сезоните влияят върху кръвното налягане

От изключителна значимост е да обръщате внимание на кръвното си и да вземате ограничения съгласно измененията през всеки сезон. Лятото нормално хората се оплакват от ниско кръвно, до момента в който през есента и зимата има наклонност на повишаване. Причината е, че лятото кръвоносните съдове се уголемяват, а зимата се стесняват, което повишава горната и долната граница на кръвното.
Спадането на стойностите му при по-високи температури се дължи на обезводняването и загубата на сол по време на потене. Лекарите и пациентите са осведомени с резултатите върху кръвното в резултат на температурните промени.
Засегнатите от казуса се нуждаят от лекарства основно през зимата, а през лятото те могат да понижат одобряваните от тях количества.
Това лято беше извънредно несигурно – редуват се интервали на висока мокрота и умерени температури с огромни горещини и това въздейства непосредствено върху цялата сърдечносъдова система. А всяка молекула от тялото ни е обвързвана със съдовата система и по този метод измененията в атмосферата въздействат върху целия ни организъм. Есента, като изменчив сезон със съпровождащите го съмнения в атмосферното налягане, респективно на температурата въздействат върху организма ни. Някои пациенти се оплакват от хипертония, а други от хипотония. Това е строго самостоятелно, само че по-обезпокоителното е когато измерените стойности варират. Подобно състояние предизвиква изцяло неразположение и чувство за дискомфорт.
Не бива да подценяваме сигналите на тялото, тъй като те доста постоянно са индикатор за по-сериозен проблем. При наблюдаване на сходни скокове в налягането, приказваме за симптоматична хипертония.
И защото проблемите с кръвното се изострят най-чувствително през есента, доста значим миг е да следите стойностите му денем. Препоръчваме ви да го мерите едновременно. През есента в организма липсват някои витамини, нужни за естественото действие на сърцето и кръвоносните съдове.
Ето някои билки, които ще окажат удобен и освежителен резултат върху тези значими органи.
Глог – съдържа доста значими витамини като C, A, B, E, P и K. Чаят от глог намалява кръвното, снабдявайки сърдечният мускул с О2.
Шипка – тя укрепва стените на кръвоносните съдове и ускорява имунната система, с помощта на съдържащите се в нея желязо, магнезий, фосфор, пектин и доста витамини.
Една от аргументите за нарасналото кръвно през зимните месеци е неналичието на задоволително придвижване, което води до струпване на тегло. Зимата доста постоянно храната, която консумираме е по-солена, това също въздейства на индикаторите. Според нормите за хипертония се приказва, когато бъде измерено кръвно налягане над 140/90 в три обособени дни. Високото кръвно, с изключение на когато е с прекомерно високи стойности, не се усеща и това го прави изключително рисково – нелекувано, то може да докара до сърдечен удар, инфаркт, инсулт, както и до проблеми във функционалността на бъбреците с всички последици от това.
Благодарение на медицината през днешния ден кръвното може да бъде дейно следено. В този развой би трябвало да взе участие интензивно и самият пациент, като съблюдава някои ограничавания и води здравословен метод на живот. На помощ идват и апаратите за кръвно налягане, като е добре когато го мерим да го вършим и на двете ръце, с цел да сме сигурни, че информацията е правилна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР