От ИТН не одобряват решението за създаване на парламентарна комисия,

...
От ИТН не одобряват решението за създаване на парламентарна комисия,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Петков брани имунитета на Борисов, а той ще трябва да му върне жеста

От Има Такъв Народ не утвърждават решението за основаване на парламентарна комисия, която да се занимава с поисканите от основния прокурор депутатски имунитети. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на групировка Тошко Йорданов:

" Винаги процедурата е била една - в случай че до работни дни съответният народен представител не се откажа от имунитета си, влизат в зала и залата взема решение. За първи път следим сходно унизително държание на Бойко Борисов и на Кирил Петков. Извинявайте, но аз ли греша, или Кирил Петков арестува Бойко Борисов и плача, че Гешев му пречи да има правдивост. В момента му варди имунитета същият този Кирил Петков. От своя страна Бойко Борисов ще би трябвало да му върне жеста и да си измислят комисия ".

Отстраняването на основния прокурор Иван Гешев е вярно, само че закъсняло и незадоволително решение, разяснява Тошко Йорданов: " Не единствено това казусът в Прокуратурата. Ние от Има Такъв Народ ще внесем напълно скоро оферти, които да доведат до децентрализация на Прокуратурата, тъй като промяната на един Гешев с различен Гешев не е правосъдна промяна ".

Той дефинира говоренето за конституционна промяна като " политическа дъвка " за " махане на неуместния за Демократична България основен прокурор ". А по отношение на концепцията за унищожаване на фигурата на основния прокурор, Йорданов уточни:

" Въпрос на разискване е - има страни, в които има, има страни, в които няма. Ние от Има Такъв Народ да вземем за пример неведнъж сме заявявали, че съгласно нас основният прокурор би трябвало да избира директно. И тогава отговорността му ще е пред българските жители, ясно кой го е избрал и за кого работи, а не по този начин - с политически квоти. Защото назначението му беше политическо и уволнението му е политическо ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР