От института за спешна медицинска помощ Пирогов репликираха служебния здравен

...
От института за спешна медицинска помощ Пирогов репликираха служебния здравен
Коментари Харесай

От Пирогов споделят: Стойчо Кацаров не е бил на безплатен преглед в болницата

От института за незабавна здравна помощ " Пирогов " репликираха служебния здравен министър Стойчо Кацаров, отбелязвайки, че в интервала 23-27 януари той не е бил на безвъзмезден надзорен обзор в болничното заведение, тъй като подобен не му се поставя. Опровержението е на изказване на Кацаров, че е бил фиктивно приет в болница в лечебното заведение през януари поради постковид синдром.

" Във връзка с изявление на служебния здравен министър Стойчо Кацаров пред Българска национална телевизия на 16 юли, петък, прецизираме: в интервала 23-27 януари той не е бил на безвъзмезден надзорен обзор в „ Пирогов “, тъй като подобен не му се поставя. Той е бил изписан след болнично лекуване на тежък COVID-19 на 12 декември 2021 година По предписание срокът за безвъзмездни проучвания и контролни съвещания със експерт е един месец ", пишат от " Пирогов ".

" Изглежда министър Кацаров не знае също, че според Наредбата за здравна експертиза, която персонално е подписал, за чернодробна цироза не се дефинира доживотен период при освидетелстване в ТЕЛК. След като не знае, дано направи инспекция преди да го оповестява в народен ефир. Освен това при освидетелстване се вземат поради индикаторите за функционалността на черния дроб, всички клинични и параклинични проучвания, а не клиничната пътека, по която болният е би признат на стационарно лекуване ", допълват от института.

В изявлението Кацаров показва, че " няма никакво подозрение, че са осъществени нарушавания в болница " Пирогов ", те са документирани и потвърдени от Здравната каса ".

" Не е правилно, че се пускат пътеки, с цел да не заплаща пациентът. Всеки пациент, лежал в болничното заведение, има право на два безвъзмездни контролни прегледа и проучвания след своя престой. Аз не съм имал никакъв постковид синдром, аз нямам чернодробна цироза, каквато ми е записана в здравното досие и в епикризата от болничното заведение. Аз не съм лежал в болничното заведение с чернодробна цироза. Не съм лекуван за чернодробна цироза. Това се отнася за още 402-ма души, половината от които са с чернодробна цироза, другата половина - с хронична бъбречна непълнота ", изясни доктор Стойчо Кацаров и добави, че с изявлението си доцент Петър Атанасов признава, че е издал подправена диагноза и надлежно епикриза ", безапелационен беше здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР