От Инициативен комитет Лозенец приветстват решението на премиера Бойко Борисов

...
От Инициативен комитет Лозенец приветстват решението на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

От Инициативен комитет Лозенец: Строителството на небостъргача Златен век продължава и днес

От Инициативен комитет " Лозенец " приветстват решението на премиера Бойко Борисов градежът на небостъргача " Златен век " да се приключи. Това обявиха в своя публична позиция. Те обаче не считат, че въпросът е завършен, защото от прессъобщението на Министерския съвет ставало ясно, че градежът е спрян единствено краткотрайно, оповестява News.bg.

``
реклама

Според тях единствената разлика е, че са засилили ограниченията, които ДНСК предприе след последната си инспекция - вместо прекъсване на строителството единствено за подземния етаж, в този момент се стопира за целия обект, без обаче да се показва, че повода е изтеклото позволение за градеж.

Това за нас е извънредно неудовлетворително и разминаването във формулировката води до разликата дали след корекции може или не може да се продължи строителството, считат от инициативния комитет.

Според тях в реалност задачата е да се понижи напрежението преди изборите, а не да се позволи въпросът.

Те акцентират, че строителството на небостъргача продължава.

Въпреки че констативният акт на ДНСК има 7-дневен период за възражения преди издаване на заповедта за прекъсване на строителството, дейностите на вложителя съгласно ИК " Лозенец " показвали, че той няма желание да се съобрази с този акт.

Те упорстват да получат отговор на следните въпроси:

Защо, откакто всички институции споделиха, че строителното позволение на " Златен век " не попада под действието на поправката " Артекс ", към момента не са взети ограничения по издаване на заповед за унищожаване на нелегално издигнатото?
В кой нормативен акт е посочено, че заповедите за основни промени на градеж удължават периода на довеждане докрай на строителството?
Защо не се ползва и новият Общ организационен проект на София, който също е закон в заварено състояние?
Защо ДНСК е направило редица инспекции и едвам в този момент е разкрила нарушавания, задоволителни, с цел да спрат строителството на постройка 2-ра категория?
Има ли риск с обжалване от страна на вложителя на заповедта за прекъсване на строителството да не се стигне до влизане в действие на заповедта?
В позицията си от Инициативния комитет приканват институциите да спрат строителството на постройката дефинитивно и да издадат заповед за унищожаване на нелегално издигнатите етажи и понижаване на височината на постройката до размерите, планувани в закона. Освен това те упорстват да се изиска оставката на шефа на ДНСК проектант Иван Несторов, както и на заместник-министъра на Министерство на регионалното развитие Валентин Йовев.

Те декларират, че остават в цялостна подготвеност за нови протестни дейности, до момента в който ДНСК не приключи строителството на " Златен век " дефинитивно. Посочват и че ще подадат нов сигнал до прокуратурата, с цел да се откри дали заповедите, издадени за изтекло позволение за градеж, са оскъдни или не.

От Инициативния комитет сочат, че приготвят и тъжба против компанията, която не е отбелязала, че разрешението за градеж е изтекло.

Те обмислят и да подадат сигнал до Европейската комисия за нерегламентирана държавна помощ по отношение на " Артекс ", защото посредством неизпълняване на закона непозволено са били обезпечени 100 млн. лв. облага на частна компания.

От ИК " Лозенец " са безапелационни, че нямат доверие в ДНСК и Министерство на регионалното развитие. По тази причина упорстват останалите виновни институции да дадат финален отговор дали разрешението за градеж на " Златен век " е годно, или не.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР