От името на Управителния съвет на Варненска туристическа камара изразяваме

...
От името на Управителния съвет на Варненска туристическа камара изразяваме
Коментари Харесай

Варненска туристическа камара се обяви против негативната кампания за скъсания тръбопровод


" От името на Управителния съвет на Варненска туристическа камара показваме безапелационното си отрицание по отношение на развихрилата се в медиите и в обществените мрежи отрицателна акция във връзка разваления водопровод за отпадъчни води във Варненското езеро. Към сегашния миг експерти от водолази и наземен личен състав работят интензивно в авариралата зона и тръбата е сполучливо затапена и обезопасена.

Обявените публични данни на РЗИ и способените контролни органи изрично показват, че пробите от морската вода край плажовете в курортите са с чудесно качество, а край Офицерския и Аспаруховия плаж – с положително.

Точно в този момент, когато рецесията с Covid-19 заплашва съществено стабилността на туристическия отрасъл, е нужно да се подчертава върху сигурността и спокойствието за всички входящи туристи по Северното Черноморие. Сензационни и голословни вести, свързани със нечисто море и плажове, влияят извънредно отрицателно освен от маркетингова позиция, само че и от здравна такава.

Призоваваме институциите и варненската общност да се обединят и да поддържат  Варна като чиста и безвредна дестинация за туризъм и бизнес.

Очаква се интензивният летен сезон 2020 година да стартира през втората половина на месец юни. Хотелите, заведенията за хранене и другите посещавани от туристи обекти са подготвeни да работят съгласно всички противоепидемични ограничения. Прогнозите са за къс, комплициран от епидемиологичната конюнктура сезон, в който всеки един посетител на района е значим!

Нека бъдем солидарни и да се обединим към напъните на най-засегнатия отрасъл - туризма. Чрез всеобща поддръжка можем да затвърдим позициите си на безвредна туристическа дестинация. Всички се намираме на борда на една и съща лодка.

 Точно в този момент българският туризъм мощно се нуждае от доверие. Заслужава да му го дадем! ", гласи декларацията, подписана от Илин Димитров, ръководител

на Варненската туристическа камара.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР