От името на състезателите от националния отбор по вдигане на

...
От името на състезателите от националния отбор по вдигане на
Коментари Харесай

Националите по вдигане на тежести получиха премиите си от европейското първенство в Ереван

От името на състезателите от националния тим по повдигане на тежести, Българската федерация по повдигане на тежести (БФВТ) изрази признателност към министъра на младежта и спорта доцент Димитър Илиев за изплатените в точния момент награди от европейското състезание за мъже и дами в Ереван (15-23 април 2023).

Този беше един от първите задължения, които доцент Илиев и екипът му взеха решение в интерес на българския спорт.

Така състезатели и треньори към този момент ще могат да работят по-спокойно и да се приготвят за идващите квалификации за Олимпиадата в Париж 2024.

Също по този начин, БФВТ има увещание от Министерството на младежта и спорта (ММС), че в най-скоро време ще бъде възобновена естествената работа на федерацията. Заради съществени проблеми през последните години, БФВТ към момента няма подписан контракт с ведомството и новото управление поставя неимоверни старания да възвърне активност.

От през днешния ден до 10 юли в Кишинев, Молдова, се организира европейското състезание за кадети, на което България ще бъде представлявана от 21 младежи и девойки. Тяхното тръгване стана допустимо с помощта на ММС, което ще покрие всички разноски на клубовете.

Вчера стана ясно, че с персонални средства са изплатени на обща стойност 19 000 лв.. Те бяха спънка спортното министерство към момента да не е отпуснало средства към федерацията.

Очаква се до две седмици БФВТ да получи цялото финансиране от ММС, с цел да могат да бъдат изплатени заплатите на всички състезатели, треньори и чиновници, както и отговорностите към всички подизпълнители.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР