От Има такъв народ са посочили Пламен Николов като кандидат

...
От Има такъв народ са посочили Пламен Николов като кандидат
Коментари Харесай

Президентството: Знаехме кой е кандидат-премиерът на ИТН преди връчването на мандата

От " ИТН " са показали Пламен Николов като претендент за министър-председател пред президента Румен Радев. Това се показва в известие на прессекретариата на президента по отношение на отправени от медиите въпроси по отношение на връчения на 30 юли 2021 година мандат за сформиране на държавно управление.

Преди възлагането на мандат за сформиране на държавно управление от министър-председателя, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание, е показано Решение на парламентарната група на Политическа партия " ИТН ", с което показват Пламен Николов за претендент за министър-председател. 
 Христо Иванов: Оставаме разполагаем, само че отговорността си е на Има Такъв Народ Христо Иванов: Оставаме разполагаем, само че отговорността си е на Има Такъв Народ
Предстои ни председателски съвет на Демократична България и ще преценим идващите ни стъпки. Нагласата ни е да участваме в тази среща с " ИТН "...

На този въпрос самият Николов отговори още в петък, че срокът е бил спазен, само че не сподели с детайлности по кое време е получил предлагането от " ИТН ". Името на номинацията на Има Такъв Народ стана ясно при самото връчване на мандата от президента Радев, което се състоя в петък.

В петък изтича 7-дневният период, който Конституцията дава на Николов, с цел да върне на президента мандата - изпълнен или несбъднат. Ако Николов не извърши мандата, Румен Радев би трябвало да го даде на втората партия, ГЕРБ. Ако Николов обаче извърши мандата, той би трябвало да предложи на Народното събрание конструкция и състав на държавно управление.

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов сподели, че имената на претендентите за министри ще бъдат оповестени пред Народното събрание. Ако тази поръчка бъде изпълнена, това значи, че и тази седмица няма да имаме отговор на въпроса дали Николов ще успее да стане министър председател.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР