От „Има такъв народ“ предлагат подадената оставка от Сотир Цацаров

...
От „Има такъв народ“ предлагат подадената оставка от Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Оставката на Цацаров на дневен ред в НС

От „ ИТН “ оферират подадената оставка от Сотир Цацаров да бъде гласувана на днешното пленарно съвещание.

Пред депутатите от парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Цацаров разгласи претекстовете си да се отдръпна предварително от поста. Той уточни, че безкрайните извършения с името му довели до това решение, като желал да резервира достолепието си. Освен персонални претекстове, Цацаров посочи и професионални такива да напусне поста.

Искането за отдръпване на шефа на КПКОПНИ идва в миг, в който ръководещите разискват какви да бъдат измененията в антикорупционното законодателство. В началото на седмицата Цацаров изпрати в Народното събрание рекомендациите си за измененията в закона.

Още от дневния ред на Народно събрание

Депутатите ще прегледат на първо четене и промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, които плануват деполитизация на системата. Те не разрешават реализирането на политическа и партийна активност в детските градини и учебните заведения.

Целта на промените, импортирани от държавното управление, е да се обезпечи самостоятелност и цялостна възбрана на политическа пропаганда в системата.

В седмичната стратегия на Народното събрание е и проекторешението на „ Демократична България, „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната “ за основаване на краткотрайна анкетна комисия за промени в конституцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР