От „Има такъв народ отправиха критики към партиите, с които

...
От „Има такъв народ отправиха критики към партиите, с които
Коментари Харесай

ИТН обвини потенциалните си партньори в липса на парламентаризъм

От „ ИТН " насочиха рецензии към партиите, с които водиха договаряния в търсене на поддръжка за сформиране на държавно управление. Зам.-председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Виктория Василева направи изказване в коридорите на Народното събрание, в което упрекна „ Демократична България ", „ Изправи се БГ!, Ние идваме! " и Българска социалистическа партия, както и представители на тези обединения в двуличие, липса на парламентаризъм и упоритости за постове:

„ Парламентаризмът се показва в това те да приказват едно с управлението на парламентарната ни група, друго - пред медиите, и трето - пред групите си. През цялото време чакаха този диалог - другия, кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха, това ги докара до полуда. Никога не са желали съглашение с „ ИТН ".

„ И най-после желая да благодаря на всички, които се сплотиха в омразата си към истината. Благодарение на невижданите офанзиви и напън, които понесохме от всички страни от няколко седмици, време е някой да изхвърли боклука ", прикани в умозаключение Виктория Василева.

Изявлението идва, откакто по-рано и „ Изправи се БГ! Ние идваме! ", и „ Демократична България " оповестиха, че няма да поддържат проектокабинета на Има Такъв Народ.

Българска социалистическа партия пък обвързаха поддръжката си с отдръпване на претендента за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев.

Впоследствие номинираният министър председател Пламен Николов отдръпна кандидатурата си за поста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР