От Игнажден до Коледа - за пет дни 94-годишна жена

...
От Игнажден до Коледа - за пет дни 94-годишна жена
Коментари Харесай

Лекари не вярват на чудото с 94-г. баба Блага, преборила К-19 за пет дни

От Игнажден до Коледа - за пет дни 94-годишна жена пребори Коронавирус зараза в болничното заведение в Павликени.

"На седмото не, ами на десетото небе съм ", споделя излекуваната Блага Русева.

След няколко дни в болничната стая, 94-годишната Блага приема богатствата новина за излекуването си като празник. Неразположенията стартират предходната събота. Ден по- късно я наляга изтощение. "Някак си напълно за мен пристигна инцидентно туй. Но по какъв начин пристигна, за какво пристигна това - не мога да ви кажа ", споделя Блага.

В понеделник към този момент е прикована към болничното легло. Спомня си не тя, а кардиологът, влезнал в Коронавирус отделението още при започване на пандемията. "Нашият воин, тъй като вуйна Блага беше доведена в тежко общо положение. Диагностицирахме я с Коронавирус пневмония и сърдечни болести ", споделя доктор Станислав Стоев от МБАЛ - Павликени.

За изненада на всички положението й се усъвършенства стремително. "Бързо се възвърне, дисциплинирана пациентка. Изпълнителна и по тази причина днеска се изписва ", споделят медицински сестри от болничното заведение. "Първото нещо, което ще кажа, ще опрощавам децата си и ще кажа "Пази ги Боже ", споделя 94-годишната Блага. Още по-нетърпеливи за среща са околните й.

"Хиляди благодарности за това, което направиха за толкоз стара жена нали - и на лекарите, и на медицинските сестри и на санитарите ", споделя щерка й Марияна Лесичкова. Възрастната жена ще посрещне Нова година вкъщи и към този момент прави проекти за идващия й рожден ден през септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР