От хотелските камериерки обикновено се очаква да почистват 15 до

...
От хотелските камериерки обикновено се очаква да почистват 15 до
Коментари Харесай

Камериерка посочи най-мръсните неща в хотелската стая

От хотелските камериерки нормално се чака да почистват 15 до 20 стаи по време на осемчасовата си промяна, тъй че просто пресмятане им дава единствено 20-30 минути на стая в най-хубавия случай. През това време те почистват стаята, оправят леглата, сменят чаршафите и кърпите, изхвърлят боклука и доста други. С толкоз доста работа и толкоз малко време доста може да бъде преносно (и буквално) натикано под килима.
Бившата икономка на хотел Тара Ричардсън уточни няколко предмети в множеството хотелски стаи, които е минимум евентуално да бъдат добре изчистени по време на постоянното посещаване на стаята. Ако сте склонни да ги употребявате, изповедта на камериерките може да ви откаже.

Кафе машини
„ Кафемашините нормално се почистват единствено незадълбочено (бързо напръскване и избърсване), защото множеството хотели са по-загрижени за външния тип и скоростта, в сравнение с за действителната непорочност “, споделя Ричардсън.
„ Кафемашините рядко се почистват усърдно, което значи, че вътре има доста бактерии, а от време на време даже се появяват плесен заради застояла вода и погрешно разчистване.

Кофи за лед
Може би сте си помислили, че в случай че се употребява с найлонова торбичка, кофата за лед би трябвало да е задоволително чиста. Според Тара, единствено тъй като употребявате плик и го изхвърляте, не значи, че всички го вършат.
„ Лично съм виждала кофи за лед, употребявани като кучешки купи, кофи за повръщане и така нататък, и като цяло кофите се почистват единствено едва-едва “, споделя тя.
„ Излива се вода или лед, по-късно единствено бързо разчистване на прахуляк и може би напръскване с някакъв на ниска цена почистващ препарат, който хотелът предлага на личния състав. “

Одеяла и юргани
Това може да е мъчно да се избегне, изключително през зимния сезон, само че Ричардсън предизвестява, че в множеството хотели одеялата и завивките се перат и сменят доста рядко.
„ Там, където работех, в случай че нямаше очевидно леке, одеялата, юрганите и покривките се носеха в пералнята единствено един път годишно. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР