От хилядолетия са известни ползите от солта не само в

...
От хилядолетия са известни ползите от солта не само в
Коментари Харесай

Защо опитните градинари използват сол в градината?

От хилядолетия са известни изгодите от солта освен в храненето и козметиката. Тя се употребява необятно за отбрана на растенията в градината от вредители и бурени. Просто би трябвало да знаете по какъв начин да я употребявате вярно.

Важно е да сте наясно, че с изключение на потребни, този артикул има и нездравословни свойства.
 Премахни отрицателната сила от вкъщи си с малко сол Премахни отрицателната сила от вкъщи си с малко сол
Солта е единственото естествено вещество, което използваме в първичния си тип и което е концентрирало силата на Земята. Знаете л...

За растенията солта е потребна, само че в умерени количества. В противоположен случай ще е належащо да отмине време, до момента в който се възвърне естественият състав на почвата, тъй че водата да може свободно да прониква в нея.

Нежелателно е растенията да се третират с прекомерно съсредоточени солеви разтвори. В битката с вредителите и плевелите опитните градинари употребяват солта единствено в лимитирани количества.

Как да използваме солта за отбрана на растенията?

Натриевият хлорид ще ви помогне да се отървете от мравките в градината. Ако поръсите мравуняка със сол, насекомите бързо ще го изоставен.

Този артикул ще ви помогне да се отървете от вредителите по листните зеленчуци. Достатъчно е да поръсите със сол върху местообитанието им и от тях няма да остане и диря.
 Ритуали със сол за отбрана от отрицателна сила Ритуали със сол за отбрана от отрицателна сила
Не е нужно тъкмо да сте духовник, с цел да усетите фините промени във вибрациите в и към нас. Когато обръщате огромно внимание, можете елементарно...

Солта се употребява и за предотвратяване на лука от вредители. Когато перата му станат дълги 4 - 5 см, напръскайте ги с разтвор от 250 гр сол и 10 литра вода. Пръскането би трябвало да се реализира няколко пъти за една седмица. Три седмици по-късно би трябвало да извършите това още няколко пъти.

Солта ще ви избави и от къртиците. Просто поръсете ямите им с нея и те ще изчезнат бързо.

Този артикул е добър и в битката с плевелите, които мъчно се отстраняват. За да се отървете от пащърнака, отрежете стъблото му и изсипете 2 супени лъжици сол в него.

Солта взема решение сполучливо и казуса с фитофтора. Просто би трябвало да напръскате засегнатите от гъбичките елементи с разтвор от 1 кг сол и 10 литра вода. Листата ще опадат, а плодовете ще бъдат покрити със солен филм, който ще ги защищити от вредители.

Натриевият хлорид е подобаващ и за поддържане на небогати на хранителни субстанции почви.
 12 приложения на СОЛТА, с които домът ви ще свети 12 приложения на СОЛТА, с които домът ви ще свети
Солта е нещо, което може да се откри във всеки дом. Но с изключение на, че прави ястията по-вкусни тя има доста други приложения, които може да...

Поръсването на сол към овошките при започване на пролетта или есента след прибиране на реколтата, подсигурява по-висок рандеман и по-сладки плодове. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР