От Хамас призоваха палестинците, живеещи в Газа, да не напускат

...
От Хамас призоваха палестинците, живеещи в Газа, да не напускат
Коментари Харесай

Хамас призова палестинците да не напускат Газа

От " Хамас " приканиха палестинците, живеещи в Газа, да не напущат домовете си, макар предизвестията на Израел за евакуация, предава американският ефирен канал CNN, като се базира на изказване на организацията, изпратено до медиите.

Въоръжената група, която ръководи територията, упрекна Израел, че взе участие в " психическа война “, като изпраща известия за евакуация на юг.

" Окупацията се пробва да популяризира и популяризира подправена агитация посредством разнообразни средства, целящи да основат комплициране измежду жителите и да подкопаят стабилността на нашия вътрешен фронт “, се споделя в изказването на Хамас, съобщи " Фокус ".

" Служители на " интернационалните институции “ не са се евакуирали, се акцентира още в публикувания текст. По-рано Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа (UNRWA) заяви, че е преместила централния си действен център и интернационалния си личен състав в Газа на юг от обсадения анклав.

Израел продължава да бомбардира Газа в отговор на офанзивите на групировката, които лишиха живота на повече от 1300 души в страната и доведоха до скупчването на повече от 300 000 резервисти по южната граница - само че не удостовери дали възнамерява сухопътна военна интервенция в Ивицата Газа.

В петък израелските военни приканиха всички цивилни в град Газа да се изтеглят " на юг “. Организация на обединените нации съобщи, че заповедта за 1,1 милиона души да изоставен северната част на Газа е " невъзможна “ без огромни филантропични последствия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР