От групата на ГЕРБ поискаха предложението за индексацията на 10

...
От групата на ГЕРБ поискаха предложението за индексацията на 10
Коментари Харесай

ГЕРБ пак контра на Зико за допълнителни 10,5 млн. лева за фирмите, но пасуваха за отлагане

От групата на ГЕРБ желаеха предлагането за индексацията на 10 плана, изпълнявани от Община Пловдив, да бъде отсрочено. На последната сесия от ГЕРБ се въздържаха на предлагането и то не бе признато.
Прочетете още
В началото на сесията ръководителят на групата ГЕРБ Йордан Илиев изиска точката да бъде отсрочена. Причината е законът, който бе признат предходната седмица от Народното събрание, обвързван с индексацията на подобен вид планове. Според Илиев към момента методиката не е обнародвана, а решението на Общинския съвет може да бъде в прорез със закона.

Зам.-кметът Пламен Райчев съобщи, че Община Пловдив напълно ще се съобрази с методиката на Министерски съвет и законът, признат от Народното събрание. Той изясни, че юристите на Общината са дали мнение, че това решение по никакъв метод не опонира на закона. След неговото приемане, както и обнародването на закона, всички планове ще се съобразят с него. Райчев още веднъж съобщи, че Община Пловдив съществено изостава с капиталовата стратегия, защото строителните компании не желаят да работят без индексация. От Демократична България, както и самостоятелните общински съветници Георги Величков и Слави Георгиев също желаеха точката да бъде отсрочена.

След повече от 10-минутна полемика, изненадващо Йордан Илиев отдръпна предлагането на ГЕРБ за отсрочване. Такова искане бе гласувано, само че от „ Демократична България”. То не събра нужните гласове и по този начин предлагането влезе в дневния ред на сесията.

Предложението е за индексиране на 10 план с 10,5 млн. лв., като половината пари ще се дадат тази година, а другата през 2023-а.

Най-голямата сума е за реконструкцията на Брезовско шосе, която е част от Водния цикъл, като ще бъдат дадени в допълнение 3,5 млн. лв.. За „ Модър-Царевец” са планувани 1,2 млн. лв., а за Кукленско шосе 905 хиляди лв.. За двата незапочнати плана от 40-милионния заем се желаят 899 000 лв. за „ Хаджи Димитър” и 830 000 лв. за „ Царевец”.

За реконструкцията на улица „ Богомил” трябват в допълнение 1,1 млн. лв.. За облагородяването на квартала към „ Марица – ЮГ” и „ Кн. Мария Луиза” по „ Региони в растеж” по три контракта надлежно – 380 хиляди лв., 310 хиляди лв. и 1 млн. лв.. Последниятпроект е реконструкцията на „ Житния пазар”, а спомагателната сума – 200 000 лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР