От Гражданската платформа Изправи се.БГ подкрепяме протестите на хората от

...
От Гражданската платформа Изправи се.БГ подкрепяме протестите на хората от
Коментари Харесай

Манолова: Борисов да прекрати агресията по улиците на София

От Гражданската платформа „ Изправи се.БГ ” поддържаме митингите на хората от Перник. Недопустимо е в 21-ви век европейски град да бъде без вода повече от 60 дни и да няма поета отговорност за това.
Вижте още от позицията на Мая Манолова:

Хората имат конституционно право на свободен митинг, имат право да се събират и свободно да показват гражданското си неодобрение.

Осъждаме насилието през днешния ден – и против елементарните жители, участващи в митингите, и против редовите служители на реда, които извършват заповедите на началниците си.
Провокациите целят да дискредитират гражданското неодобрение и да подведат обществото, че митингите са вандалски актове. Не, не са. Гражданите са на улицата, с цел да изискат от политическата класа, ръководещите партии и институциите да понесат отговорност за водната рецесия и безхаберието, довело до тежкото състояние в Перник.

Категорично осъждаме насилието по столичните улици. Неправомерното събиране на персонални данни от документите за идентичност е ненужна проява на мощ, която единствено нагнетява обществено напрежение.

Не утвърждаваме възпрепятстването на свободното напредване на жителите.

Призовавам премиера Борисов да овладее експанзията като изиска оставките на отговорните политически и длъжностни лица и не позволява повече произвол по улиците на столицата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР