От годишния доклад на IAB България се вижда, че дигиталната

...
От годишния доклад на IAB България се вижда, че дигиталната
Коментари Харесай

Много рекламодатели засилват вложенията си в онлайн канали

От годишния отчет на IAB България се вижда, че цифровата реклама остава незасегната от понижените маркетинг бюджети през 2020 година Много рекламодатели ускориха вложенията си в онлайн канали и още веднъж пазарът регистрира растеж, обратно на прогнозите от 2019 година. През 2020 година чистите вложения в България доближават рекордните 142.7 млн. лева, което съставлява растеж с 15.7% по отношение на 2019 година, демонстрира изследването AdEx 2020 на браншовата организация.

Без изненада огромните печеливши от нарастването са Гугъл и Фейсбук, които притеглят по-голямата част от вложенията на фирмите. Негативните последици от пандемията се отразяват повече на локалните участници на пазара, при които вложенията за предходната година понижават с 3.4%.

Ръстът от близо 16% вложенията в цифровата реклама в България наподобява сериозен на фона на междинния за Европа. По данни на IAB Europe през 2020 година пазарът на интернет реклама се усилва с 6.3% до 69.4 милиарда евро. Въпреки това би трябвало да се има поради по-ниският общ размер на вложенията в България, което изяснява огромния растеж. Страната ни остава на едно от последните места по равнище на разноските за интернет реклама на глава от популацията - единствено 10.5 евро при приблизително за Европа 87 евро. Това не е толкоз ниска инвестиция спрямо вложенията на прилежащите страни.



 

Creative Bulgaria 2021  е налично в мобилното приложение на списание " Мениджър " - .
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР