От години учените спорят по въпроса какъв е точно смисълът

...
От години учените спорят по въпроса какъв е точно смисълът
Коментари Харесай

Колко типа женски оргазъм има

От години учените спорят по въпроса какъв е тъкмо смисълът на женския оргазъм, само че скорошно изследване взема решение да се концентира върху нещо друго, а точно - другите видове оргазъм при дамите.

Според данните, събрани от вибратор с биофийдбек, обвързван с Bluetooth, са разпознати три типа оргазъм. Определят ги като вълна, лавина и вулкан.

Компанията Lioness, която създава вибраторите, употребявани за задачите на изследването, съумява да ги разграничи и наименува още през 2017 година, само че ново проучване, оповестено в удостоверява техните изказвания.

За задачите на научния труд, са помолени 54 дами да разрешат събирането на данните им за мастурбация по време на самозадоволяване и " контролно " положение, при което вибраторът е подложен, само че не се прави самостимулация.
 Мъжкото либидо, ядките и какво количество е належащо за по-силен оргазъм
Колко му би трябвало на мъжа за страховит секс

Само няколко грама от това

" За изискванията на оргазъм дамите бяха инструктирани да се самостимулират до един оргазъм и по-късно да изключат уреда две минути след постигането му ", написа екипът в своето изследване. " Това разрешава да се дефинира по кое време са настъпили оргазмите и да се следи типът на измененията в контракциите на тазовото дъно, които предхождат и следват всеки оргазъм. "
 Снимка 589868

Секс играчките имат датчици, които регистрират налягането, както и принадлежности за премерване на температурата, жироскоп и акселерометър, всички от които се предават на сървър посредством Bluetooth. Събраните данни демонстрират трите типа оргазъм, разказани по-рано и от компанията за вибратори.

А точно " вълна " - къс изблик на тазови контракции, които са предшествани от темп на напрежение и освобождение на тазовото дъно.
 Сексът, женският оргазъм и откриха ли учените повода за него
Това ли е повода дамите да получават оргазъм

Не всичко е наслаждение

" Вулкан " - оргазъм, предшестван от увеличение на напрежението на тазовото дъно нагоре. И " лавина " - по-силно чувство високо в тазовото дъно, като базалните контракции се поддържат по време на самостимулация, но има низходящи контракции по време и след оргазъм.

Що се отнася до изследваните дами, те разказват оргазмите си по този начин: " При вулканичният оргазъм съвсем всеки мускул в тялото ми се напряга, до момента в който удоволствието се ускорява доста, а по-късно има голямо освобождение. Знам, че е свършило, когато мога да се отпусна ".
 Снимка 589869

При лавинния оргазъм " тялото ми стартира да трепери и по-късно ненадейно експлодирам в оргазъм. Тялото ми щраква и усещам нещо като конвулсии (приятни) още веднъж и още веднъж, до момента в който в последна сметка не стартира да се успокоява, преди най-сетне да остави мускулите ми да си починат. "

Най-често срещаният вид, претърпян от дамите, е вълната (26 от 54), следвана от лавината (17 от 54) и по-късно вулканът (11 от 54). Според данните излиза наяве, че дамите изпитват единствено един тип оргазъм, прецизират от
 Мисионерска поза, оргазъм и това ли е най-благоприятната поза, която разрешава на дамата на свърши
Позата, която води (почти) всяка жена до оргазъм

С малко спомагателна помощ обаче

" Някой с вулканичен оргазъм няма да има и лавинообразен оргазъм ", пишат от компанията през 2017 година " Това не значи, че съществуването на голям брой модели е невероятно. Досега просто не сме имали подобен случай, макар множеството събрани данни през годините ", заключват откривателите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР