От години се носят легенди за Георги Енев. На 23

...
От години се носят легенди за Георги Енев. На 23
Коментари Харесай

Погребалният агент от Банкя вършел странни неща! Кучета разнасяли човешки кости от години

" От години се носят митове за Георги Енев. На 23 май го видях за последно към 11.00 ч. на гробищата с още една жена, която приличаше на бездомна и с по този начин наречения началник на Криминалната полиция. Съмнително е какво правеха тримата заедно”, описа пред Нова зам.-шефът на Съюза на погребалните компании Стоян Макреев. " За този човек повече от 20 години се носи легенда по какъв начин " коли и беси " в Банкя, по какъв начин единствено той има право да дефинира гробните места. Във компанията ми имам място за предпазване на покойници – хладилни камери. Там той оставяше тела на умряли по 3-4 месеца. Последният път, когато пристигна да остави мъртвец, подредих на личния състав да му натоварят останалите тела и да му се дадат смъртните актове”, описа още Макреев. И добави, че самият той не е имал контакт с околните на покойниците. По думите му откритите всеобщи гробове се намират вътре в гробищния парк, а не отвън него.

Макреев разясни и по какъв начин може да се ревизира дали даден човек е кремиран. " Всеки може с номера на смъртния акт и ЕГН-то на умрелия да се допита до трите крематориума у нас дали има кремирани тленни остатъци. А, в случай че желаете да ревизирате дали ваш непосредствен е заровен, може да извършите информация във всеки един гробищен парк”, сподели още зам.-шефът на Съюза на погребалните компании.

Кметският наместник на село Клисура Камелия Димитрова е индивидът, подал сигнал в полицията за злокобната находка. " В събота е имало заравяне на нашите гробища. Преди да се стартира всичко гробокопачите, които са подготвяли остарял унаследен гроб, са видели настрана, че има кости. За да не уплашат околните на покойника, са хвърлили 2-3 лопати от горната страна. След това дамата на свещеника ми се обади и ми сподели какво са видели. Веднага подадох сигнал. Личеше си, че гробовете са небрежно направени и телата са заровени наплитко. Районът е изолиран и по тази причина никой не е схванал за случилото се. От локалните знам, че арестуваният траурен сътрудник е некоректен”, описа тя.

Друг локален пък рзказа, че кучета разнасяли кости от години в село Клисура. Човекът твърди, че е виждал неведнъж задържаният през вчерашния ден Георги Енев, който е прекосявал с траурния бус.

Енев е задържан при опит да зарови тяло в региона на Клисура. Оказва се, че там към този момент са заровени и други хора. На мястото, където са заровени труповете, има следи от влачене.

Той е взимал пари от близки на умряли за кремация, която обаче по този начин и не се случвала. Първоначално е признал за 50 натрупа, заровени край Банкя. Впоследствие обаче пред прокуратурата отхвърля.

Свидетел обаче споделя, че е подозирал, че арестуваният прави нещо неправилно. Според него хора са заравяни редовно. В селото живеят малко хора. А, в региона където бяха открити телата съвсем е безлюдно. Затова и никой не е виждал по какъв начин Георги Енев прави погребенията. Свидетелят счита, че Енев е имал помагачи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР