От години се говори за съдебна реформа и конституцонни промени.

...
От години се говори за съдебна реформа и конституцонни промени.
Коментари Харесай

Бойко Борисов за съдебната реформа: Започна да се случва, когато ГЕРБ се намеси

От години се приказва за правосъдна промяна и конституцонни промени. Когато ГЕРБ се намеси в процеса нещата започнаха да се случват - първо с приемането на законите на служебния министър Крум Зарков, в този момент с поддръжката ни към предложенията на Христо Иванов. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Каспичан.

" Те към този момент са импортирани в Народното събрание и ще има опция за необятен публичен спор по тематиката. Мисля, че ще се случи и конституционното болшинство, тъй като партиите в Народното събрание са дейни участници в този развой ", сподели още Борисов.

Той съобщи, че чудовищният акт на принуждение в Стара Загора демонстрира какъв брой е било значимо да се одобри Закона за отбрана от домашно принуждение и измененията в Наказателния кодекс.

" Надявам се институциите да си свършат работата, само че ме радва реакцията на обществото против това безчовечие. Не би трябвало да позволяваме повече такива случаи ", сподели още Борисов.

Той отхвърли твърденият, че с измененията в Конституцията се анулират пълномощия на президента.0

" Кои пълномощия се лишават на президента? Той да не е безконечен? Докато приемем измененията в Конституцията, ще му изтече мандатът.

Служебното държавно управление в една парламентарна република би трябвало да го има единствено в рисков случай. Президентът се избира за президент, който съставлява страната и сплотява народа, а не за политическа партия, която да взе участие в Народното събрание.

Знайни и незнайни хора, които ставаха министър председатели и министри, не свършиха нищо за тези две години и половина, донесоха единствено политическо безвремие и безпорядък. От никого неизбрани, посочени еднолично от един човек. Това е тирания. Донесоха бедност, чудовищна инфлация, обраха българите с по 1 лев от горивата, стопиха приходите и спестяванията - това са му сполучливите държавни управления ".

Това сподели още Борисов.

Според него в настоящия механизъм на " некоалиция " всички са показали разсъдък и Народното събрание е приключил доста работа.

" Убеден съм, че след ротацията ще се ръководи още по-добре, тъй като друга опция няма. Намалихме недостига на 3%, с цел да дадем вероятност на българите за Шенген и Еврозона и все пак даваме 560 млн. повече за обучение, милиарди повече за нарастване на пенсиите, 150 млн. лева за Министерство на вътрешните работи и ДАНС, 11 млн. лева за Министерството на правораздаването, 75 млн. лева за армията, увеличение на заплати в Спешната помощ и Национален осигурителен институт.

Това се направи след 5 следващи избора и на фона на недоимъка и злополуката за България, в която ни вкараха всички неработещи служебни държавни управления, наричани от същия този президент, който ги назначи,  шарлатани ", сподели още Борисов.

Той добави, че за локалния избор ГЕРБ ще приказва след 15-ти септември, до тогава текат събрания и номинации в структурите.

" Много е значимо некоалиционните ни сътрудници да запазят страстите в себе си за кметските избори.  Трудно е, тъй като до през вчерашния ден воювахме с тях, само че самите те видяха, че им трябват 4 милиарда за пътно поддържане. Всеки ден ни слагат този въпрос, само че ние им припомняме казаното от тях - нали се крадяха, нали беше неприятно?

Мисля, че осъзнават, че би трябвало да си мерят приказките, включително за локалните избори да се приказва деликатно и точно. В момента парламентаризмът в България работи най-добре, след като и да е било. Оттук-нататък единствено партиите, които могат да работят в екип и компромис, ще могат да образуват държавни управления ", сподели още Борисов.

Той разяснява и побоищата в Скопие сред агитките на " Левски " и " Шкупи ":

" Не би трябвало да бъркаме политиката със спортните пристрастености. Тези, които са надвишили правата си в Скопие, дали служители на реда, дали хора от агитките, има си правораздаване. Ако зависеше от мен, нямаше да разреша агитки за двата мача, с цел да няма безусловно излишно напрежение. Ние сме подписали Договор за добросъседство с РСМ, дали сме на Албания и РСМ опция да бъдат част от Европейския съюз. Не разбирам за какво си разрешават това нашите съседи, тъй като от България са видели единствено положително ".


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР