От години насам социалните мрежи копират функции и екстри една

...
От години насам социалните мрежи копират функции и екстри една
Коментари Харесай

YouTube пуска копие на TikTok

От години насам обществените мрежи копират функционалности и екстри една от друга, като в множеството случаи " преписването " е съвсем буквално.

Така се случи със стори формата да вземем за пример, който първо се появи в Snapchat, а по-късно и на всички места другата - в съвсем същата форма.

Хитът в обществените мрежи през последната година несъмнено е TikTok и преди няколко седмици научихме, че Фейсбук интензивно работи, с цел да внедри същия модел в Instagram и " мрежата-майка ".
 Марк Зукърбърг, TikTok, Фейсбук, Instagram Reels и по какъв начин благосъстоянието СЕО-то надмина 100 милиарда $
Зукърбърг чукна 100 милиарда $ с копие на TikTok

Нямаше по-подходящ миг

Сега обаче и YouTube влиза в конкуренцията, откакто през вчерашния ден разгласи нова услуга в платформата си на име YouTube Shorts.
 Снимка 496138

Няма смисъл да увъртаме и можем да кажем, че Shorts много прилича TikTok и разрешава на потребителите да сглобяват 15-секундни видеа по много подобен с TikTok метод.

Функциите в Shorts също не е разграничават доста от тези на ТikTok и разрешават да комбинираме по няколко видеа, като, несъмнено, имаме достъп и до огромна библиотека от музика, която да прибавим към клиповете.
 Снимка 496139

Засега не знаем по кое време тъкмо Shorts ще се появи на нашите ширини, само че не сме сюрпризирани, че услугата ще е налична първо в Индия.
 TikTok, договорката с Microsoft и ще забрани ли Доналд Тръмп приложението на територията на Съединени американски щати
Неясното бъдеще на TIkTok

Ултиматумът на американския президент

Именно там бе неразрешен TikTok през юни, което е още едно удостоверение, че YouTube Shorts е малко или доста копие и сурогат на TikTok.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР