От години известни като световната фабрика за облекло, азиатските производители

...
От години известни като световната фабрика за облекло, азиатските производители
Коментари Харесай

Азиатските производители стават все по-отворени към устойчивата икономика

От години известни като международната фабрика за облекло, азиатските производители в този момент подхващат коренна смяна в отношението си към устойчива мода, с цел да се оправят с бързо изменящите се фешън трендове, които задушават сметищата и форсират изменението на климата.


Европейските регулаторни органи работят за въвеждане на правила до 2030 година, които ще имат за цел всички текстилни артикули, продавани в блока, да бъдат направени от рециклируеми, дълготрайни и безвредни материали. Изглежда, че Съединени американски щати също ще последват този образец в дълготраен проект, заяви South China Morning Post.

В международен мащаб едвам 12 % от облеклата се рециклират и множеството от тях се трансформират в боклуци заради бързо изменящите се фешън трендове, само че тази наклонност дава обещание да се промени.

Базираната в Хонконг компания TAL Apparels, която е пионер в производството на дрехи за водещи международни марки, твърди, че е належащо да се излезе от ерата на хиперпотреблението, при която облеклата се купуват и изхвърлят всеки фешън сезон.

" Има цяло придвижване от хора, които желаят да реализират резистентност в бизнеса с облекло ", сподели Делман Лий, заместник-председател на TAL.

TAL, която има за цел да понижи излъчванията си на парникови газове на половина по отношение на базовата 2018 година, твърди, че е възприела многостранен метод по цялата си верига на доставки за закупуване на платове и недопечен памук в района като Тайланд и Виетнам.

Компанията създава дрехи от тези първични материали - снабдявайки първокласни американски фешън марки като Brooks Brothers и JC Penney.

Един от главните способи, по които работи за постигането на тази цел, е да размени въглищата с възобновима сила за производството, в това число да насърчи доставчиците си нагоре по веригата да създадат същото за енергоемки процеси като тъкане и боядисване.

Между 2009 година и 2018 година компанията е понижила интензивността на парниковите си газове на единица продукция с 21%. Това се показва в отбягване на 23 450 тона излъчвания на еквивалент на въглероден диоксид от активността или към 54 292 барела нефт.

Компанията също по този начин усили потреблението на по-добър памук, с цел да понижи въздействието си върху околната среда.

Отглеждането на памук, който е едно от най-широко употребяваните естествени нишки в света, може да има доста влияние заради обичайните способи на развъждане, които могат да доведат до деградация на почвата, дефицит на вода и потребление на нездравословни химикали.

" Имаме план, в който работим непосредствено с ферми, които отглеждат регенеративен памук, и се ангажираме да купуваме памук от тях, с цел да могат да го отглеждат ", сподели Лий, като добави, че фермерите се нуждаят от подобен ангажимент, тъй като шумът към устойчивостта към момента не е проникнал до равнището на фермите.

" Така че ние се обръщаме непосредствено към фермерите и споделяме, че в случай че отглеждате памука си по подобен метод и получите документ за органически и регенериращ памук, ние ще се ангажираме с вас и се надяваме, че това е метод да задействаме цялата система, която работи малко като търсене и предложение ", добави той.

Регенеративните аграрни практики имат за цел да оставят земята в по-добро положение от предходния цикъл, до момента в който биологичните практики се концентрират върху предотвратяването на увреждането на почвата, както и на близките екосистеми, да вземем за пример презареждането на подпочвените води.

По принцип земеделските стопани могат да получат по-високи цени за такава продукция, само че Лий съобщи, че процесът на цялостно прекосяване към биологични култури може да отнеме до две години./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР