От години г-н Бойко Борисов, до вчера премиер на България

...
От години г-н Бойко Борисов, до вчера премиер на България
Коментари Харесай

Писмо до: Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън, Владимир Путин и Ангела Меркел от една песъчинка

От години господин Бойко Борисов, до през вчерашния ден министър председател на България се хвали и цитира Ваши поздравления до него. Гордееше се, че го подкрепяте безусловно. И в действителност го подкрепяхте и му помагахте да е на власт. Независимо, че вашите служби и дипломатически задачи Ви осведомиха постоянно за ролята на Борисов в мафиотизирането на властта. В резултат на това мафиотизиране България се оказа на дъното по качество на живот, здравеопаване, дълготрайност на живот, господство на закона, независимост на медиите, вложения. И първа по корупция, смъртност, неначетеност, катастрофи… Омръзна ми да разисквам тези мрачни истини с други български песъчинки, да виждам и чувствам на гърба си натиска и репресиите от страна на държавни институции и прокуратурата. Това се случва със глоба на господин Борисов.

Запознати сте и с това.

В България се организираха избори на 4 април 2021 година Администрацията и кръговете в и край властта осигуриха пирова победа на господин Борисов и неговата „ дясна “ партия, пренаселена с някогашни комунисти, какъвто е и самият той. Това също го знаете. Преди и по време на изборите някои от Вас и Ваши сътрудници пожелаха триумф, а по-късно поздравиха господин Борисов за първото място, въпреки, че бе изгубил към 500 000 гласа. За кое го поздравихте, дами и господа? За това, че ще продължим да бъдем най-бедната страна и народ в Европа? Или за това, че може да продължи мафиотизирането на страната? Това ли пожелавате? Такава ли виждате България? Такава ли ви е нужна най-старата европейска страна?

Моля Ви да обърнете внимание на отчетите, които ви изпращат вашите разузнавания, анализатори и дипломати. И да поздравите този път българските жители, които гласоподаваха за смяна промяна, а господин Борисов и партията му да правят отстъпка. Може да сме песъчинки, само че имаме фантазии. Една от тях е да бъдем естествена страна с демократични правила, в която се съблюдават законите. Искаме да сме действителна част от цивилизования свят, а освен на книга. Много ли е? Не съдете за българите от това, което съставлява господин Борисов и неговата управническа клика.

Г-жо фон дер Лайен, Вие се почувствахте унизена от нарушаването на разпоредбите по време на срещата Ви с турския президент Ердоган. И с право. Представете си по какъв начин се усещат милиони българи, унижавани и подценявани всеки ден, години наред.

Вие, огромните в този свят, обсъждате и решавате световни неща. Част от това сме всички ние, всеки от нас.

Затова взех решение да ви пиша. Не съм нещастна и безсилна песъчинка, и други българи не са. Имаме горделивост, имаме и храбростта да се изправяме против „ вашия човек “ и властта му. Обръщам се към Вас, с цел да Ви подсетя, че дължите на българите почитание. На тях, не на докопали се до властта субекти.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР