От години е така - само един отбор е реален

...
От години е така - само един отбор е реален
Коментари Харесай

Ще направят всичко, само и само ЦСКА да не бъде шампион

От години е по този начин - единствено един тим е действителен съперник на Лудогорец за първото място във футболното ни състезание. Това е ЦСКА. " Червените " един път бяха доста покрай купата, по този начин е и през този сезон. Идват най-важните мачове от плейофите. А с началото им офанзивите към ЦСКА се трансформират в истинска война. " Армейците " са зложелател №1 точно, тъй като различен съперник на по този начин наречения хегемон от Разград няма.

За Левски може при наказване за мач без аудитория да бъде затворен един бранш на " Герена ". Няма никакви проблеми. " Червените " пък през вчерашния ден получиха следващата насмешка от БФС, този път идваща от Апелативната комисия. Както към този момент отбелязахме, вместо да понижи безумното наказване, тъй като доказателства за сякаш тежко потърпевши на мача с Лудогорец няма, то стана още по-лошо. Сега ЦСКА би трябвало да търси стадион на 50 км от София в посока Варна за мача с Черно море. А почитателите да пътуват в работен ден. Защото е реалност и другото безумство мачовете на борещите се за купата тимове да се играят в понеделник, а не през уикенда. И до момента в който едните нямат доста почитатели на мачовете си, а поддръжката на последователите им май е последното нещо, от което имат потребност, другите разчитат на публиката, която е сърцето на отбора. Къде са тези тежко потърпевши? Кирил Десподов ли е тежко потърпевш, че не разбрахме? Или Спас Делев, който след края на мача скочи в прегръдките на Ангел Петричев като детенце в тези на майка си след детска градина? Кои са потърпевшите длъжности лица? Защо няма отговори на въпросите, сложени от ЦСКА и тези футболни хора, които не си мълчат, с цел да угодят на Шефа?

Решението на Апелативната комисия е изцяло предстоящо. Едва ли някой си е помислил, че този път ще се реагира съответно и ще затворят един от секторите на " Армията ". От БФС отново се подиграха с най-успелия ни клуб. Изсмяха му се ехидно и му демонстрираха, че те вземат решение. Заради това реакцията от ЦСКА през днешния ден и тази на Филип Филипов през вчерашния ден е на място и изцяло основателна. Но какво от това?! Дълги години гледаме едно и също, смяна няма.

Директор Козмин Моци пък изяснява по какъв начин това било единствено спорт и от ЦСКА да не го трансформират във война. Именно решения като това на въпросната комисия провокира реакцията на " алените " почитатели. Те виждат, че против обичания им тим не стопира да се води война. И няма по какъв начин да не защитят ЦСКА, който за тях не е просто футболен отбор, а метод на живот.

Комисиите дерат месо от ЦСКА. Години наред " алените " са дойната крава на БФС с глобички, санкции и глобища. Апелативната комисия е толкоз съответна в решението се, че все едно от " Армията " са се оплакали на Арменския поп. Полза никаква от тъжби. И към тази комисия, и към Съдийската. Това пък е другият огромен фактор, който все оказва помощ на един тим. Редица треньори си споделиха тежката дума след мачовете с Лудогорец. Този сезон, за разлика от предходни, към този момент не се мълчи. Явно на всички им писна. Но протестен избор се дава най-много при избирането на президент на БФС. Явно с Борислав Михайлов и компания ще продължава да бъде по този начин.

Плейофите стартират, а с тях офанзивите към ЦСКА са все по-масирани и няма да спрат. Не и, до момента в който купата не е сигурна за Лудогорец. В такава конюнктура се намират " алените " и все пак са единствено на точка зад тима от Делиормана. ЦСКА е самичък против всички, само че ще се бори. Въпреки съдии, комисии, ВАР, все пак. Кое е заслужено и кое не е, всеки самичък да реши за себе си. Вече обстановката във футбола ни е ясна и на децата...
 ЦСКА с остра позиция против БФС: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи
ЦСКА с остра позиция против БФС: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи

" Вече 10 години "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР