От години диетолозите алармират, че полза от диетите няма, че

...
От години диетолозите алармират, че полза от диетите няма, че
Коментари Харесай

Може ли алкохолът да попречи на диетата ни?

От години диетолозите сигнализират, че изгода от диетите няма, че са нездравословни за здравето. Но въпреки всичко от време на време се постанова да отслабнем с няколко кг. Може ли обаче да пием алкохол, в случай че сме на диета?

Често се успокояваме, че една или две чашки не са кой знае какъв брой калории, ще ги изгорим бързо. Но резултатът на алкохола върху диетата ни е доста повече от броене на калории.

Алкохолът изостря апетита ни и когато пием също по този начин и похапваме. С питиетата одобряваме неподозирано количество калории. Още след първата глътка ни се желае да хапнем нещо, най-малко някакви ядки или мезета.

Ако успявате да контролирате апетита си, не е проблем да изпиете малко количество алкохол, само че прекаляването не е целесъобразно, в случай че желаете да отслабнете.
 алкохол iStock/Getty Images-->
Алкохолът забавя метаболизма , защото тялото не може да го складира и е насила да го преработва незабавно след приемането му, а останалите матаболитни процеси остават на назад във времето. Така признатите калории се трансформират в мазнини в тялото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР