От години 24 часа“ не се свени да се позовава

...
От години 24 часа“ не се свени да се позовава
Коментари Харесай

Медийният секретар на президента: Как 24 часа има достъп до думите Георги Радев пред МВР?

От години „ 24 часа “ не се свени да се базира на ПИК, макар, че вестникът официално е подписал Етичния кодекс на българските медии.
Според кодекса вестникът дава обещание да дава на читателите си достоверна информация; че няма предумишлено да скрива или изопачава факти; че няма да разгласява информация, за която знае, че е погрешна... и доста други неща.
 Прессекретариатът към президента упрекна вестник 24 часа в операция поради Пламен Узунов Прессекретариатът към президента упрекна вестник 24 часа в операция поради Пламен Узунов
Прессекретариатът на президента опровергава обява в медия, обвързвана с Пламен Узунов. В известие от прессекретариата декларира...
Проблемът е, че „ 24 часа “ и ПИК тиражират неистини. Последната минава всевъзможни граници и няма по какъв начин да влезе в определението публицистика, учредена на професионални и етични стандарти. Това, което ни оферират двете, е нещо друго, написа секретарят за връзка с медиите към президента.
„ 24 часа “ и ПИК поредно „ осведомиха “ обществото, че синът на президента е взел участие в „ ваучър в заведение/пицария “, в нарушаване на оповестените противоепидемични ограничения, за „ замеряне на хора с камъни/бутилки “, за „ задържане “ и „ отклоняване в РПУ “, за „ отвод на родителите да вземат сина си “. Всичко това не е истина и беше обществено опровергано, само че очевидно не е проблем за двете.
Класацията за независимост на медиите на " Репортери без граници " оставя България на нежеланото 111-о място и изявленията на „ 24 часа “ и ПИК дават известена визия за какво това е по този начин.
Не по-малко забавно е, че „ 24 часа “ има достъп до това, какво е споделил синът на президента през вчерашния ден в Министерство на вътрешните работи. Думите му опровергават операциите в „ 24 часа “ и ПИК, само че въпросът в чий интерес работят някои институции, също остава отворен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР