От Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението са

...
От Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението са
Коментари Харесай

Инж. Станков: Разходите за персонал на Пожарната са намалени с 6,5 млн. лв. заради Бюджета

От Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” са недоволни от проектобюджета за тази година, засягащ Министерство на вътрешните работи. По перо „ Персонал ” се обрисува понижение на средствата по отношение на 2022 година с към 6,5 млн. лева Тези за финансови разноски са орязани с към 8,5 млн. лева Това разяснява в „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS президентът на НСПС „ Огнеборец ” инж. Венцислав Станков. 
Прочетете още
„ Заплатите няма да се понижат. След като обаче издръжката се понижи, това рефлектира до понижаване на средствата за възобновяване и поддръжка на техника и сградния фонд. Това за нас е притеснително и по тази причина не сме съгласни с тези параметри на бюджета ”, уточни още той.

Инж. Станков разясни, че от ГДПБЗН упорстват и за нарастване на заплатите с 15%. „ Един новак пожарникар и служител на реда стартира с 1330 лева съществена заплата. Допълнителните хонорари са към 300-400 лева Ако увеличим заплатите с 15%, стартовата заплата ще стигне някъде 1500 лева Настояваме също средствата за храна, които са в границите на 120 лева, да се вдигнат на 240 лева ”, каза президентът на НСПС „ Огнеборец ”.

След срещата в Народното събрание той уточни, че по-скоро е оптимист по отношение на настояванията. „ Естествено, има и парламентарни групи, които не поддържат нарастването на бюджета в частта му за Министерство на вътрешните работи. Има и такива, които го поддържат. Така че, съм оптимист и се надявам, че до края на месеца ще стане факт към този момент новият бюджет и ще има повече средства за Министерство на вътрешните работи ”, посочи инж. Станков. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР