От ГЕРБ ще поискат изслушване на министъра на труда и

...
От ГЕРБ ще поискат изслушване на министъра на труда и
Коментари Харесай

ГЕРБ: Има изтичане на лични данни от БУЛСТАТ, ще поискаме и изслушване на социалния министър заради пенсиите

От ГЕРБ ще изискат чуване на министъра на труда и обществената политика Георги Гьоков в Народното събрание. Настояването им е обвързвано с пенсиите, като ще упорстват да научат каква е повода, заради която част от пенсионерите са останали по думите им „ ощетени”.

„ С обезщетенията може да стане в допълнение комплициране през февруари”, сигнализира някогашният обществен министър Деница Сачева на брифинг на партията през днешния ден. Тя уточни, че с цел да бъдат действителни обезщетения на приходите би трябвало да продължат до 1 юли.

„ Темата изисква изключителна подготвеност и не може да продължава да бъде политическа дъвка. Господин Василев, Гьоков и Радев би трябвало да дават отговор какво се случи с българските пенсионери и за какво те се усещат излъгани”, добави Сачева.

„ Беше оповестено, че ще се вършат леви политики с десни принадлежности. Ние молим към това да не се окаже, че с невежи принадлежности се вършат левашки политики”, сподели още тя.

Десислава Атанасова разяснява информацията за приключване на персонални данни от регистъра БУЛСТАТ. „ Единият министър, този на правораздаването, твърди, че теч няма, а другият твърди, че е имало, само че това не е огромен проблем”, съобщи тя.

Атанасова уточни, че самата тя, Томислав Дончев, както и други политици са с изтекли персонални данни. „ За информацията, която указател БУЛСТАТ съдържа, е ясно, че е предоставена непринудено. Но могат ли да разпознават мен с трите ми имена, ЕГН, адрес, телефон - могат. Тоест, има теч на персонални данни”, безапелационен е ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Депутатът дефинира думите, че нищо не се е случило и 300 000 българи не са застрашени като безапелационна неистина. „ Хубаво е, че имаме министър на електронното ръководство, хубаво е, че министър Йорданова осъзна за редица проблеми в подчинените ѝ агенции”, добави тя и попита какво е подхванато по тематиката.

„ Следва да се посочи позволен ли е пробив в отбраната на персоналните данни на над 300 000 души със свободни специалности от указател БУЛСТАТ. Според нас - да, категорично”, сподели още Атанасова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР