От ГЕРБ-СДС считат, че доверието към 47-ото Народно събрание е

...
От ГЕРБ-СДС считат, че доверието към 47-ото Народно събрание е
Коментари Харесай

Атанасова: Липсата на кворум води до агония на всяко заседание в НС

От ГЕРБ-СДС смятат, че доверието към 47-ото Народно заседание е изчерпано и съгласно групировката не може да се откри формула за каквато и да е поддръжка в границите на сегашния парламент. Това изясни ръководителят на ПГ на партията Десислава Атанасова след срещата при президента за втория мандат.

„ Ясно е, че държавното управление падна след избор на съмнение. Ежедневната мъка с това, че няма кворум, даже за съвещания на Народното събрание, няма парламентарна поддръжка, е напълно явна. В този смисъл, всяко бавене на парламентарната и конституционна процедура считаме, че е изцяло безсмислено”, добави тя.

Атанасова уточни, че нито една от вероятните партии, която чака да получи третия мандат, не е декларирала, че желае да беседва с групата на ГЕРБ-СДС. „ Ние също нямаме потребност от диалози, тъй като сме споделили своето становище”, посочи ръководителят на парламентарната група.

„ Виждаме по какъв начин част от ръководещите от време на време се пробват да го играят съпротива. Не е почтено опозицията да се пробва да бъде малко ръководещ. Трябва да има ясно разделяне на функциите. Всичко останало е двуличие и предателство”, сподели от своя страна Томислав Дончев. Той не изключва да бъде формиран кабинет в сегашния парламент.

Тя смята, че при започване на октомври е резонно да бъдат извършени предварителните избори, в случай че се стигне до тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР