От ГЕРБ-СДС отговориха на Демократична България (ДБ) за еврозоната като

...
От ГЕРБ-СДС отговориха на Демократична България (ДБ) за еврозоната като
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС отговориха на ДБ за еврозоната: Вашето правителство вдигна петорно инфлацията!

От ГЕРБ-СДС дадоха отговор на " Демократична България " (ДБ) за еврозоната като се позоваха на интернационалната рейтингова организация " Фич " (Fitch). Според организацията високата инфлация е съществена спънка за участието на България от 2024 година, разяснява пред публицисти в Народното събрание националният представител Александър Иванов (ГЕРБ-СДС).

Днес при започване на пленарното съвещание от Демократична България излязоха с декларация, с която упрекнаха политически сили в Народното събрание в " пласиране на мача " за еврозоната. Поводът за нея е, че предишния петък и през вчерашния ден представители на няколко обединения не са участвали на съвещанието на икономическата комисия, на което е трябвало да бъдат разисквани на второ четене промени в Кодекса за застраховането. Депутатът от Демократична България Мартин Димитров разгласи, че с цел да няма кворум в комисията, имало сделка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

" Политиците можем да приказваме и спорим по доста въпроси, само че би трябвало да слушаме специалистите. Агенция " Фич " споделя, че високата инфлация е главната спънка пред присъединението на България в еврозоната от 2024 година ", съобщи Иванов.

Колегите от Демократична България, които дават гръмки изказвания в последните дни, би трябвало да си напомнят, че до момента в който образуваха държавно управление след благословията под юмрука на президента Радев, и вършиха митинги, направиха един постоянен кабинет с Кирил Петков и Асен Василев, който докара страната до инфлация петорно по-висока от предходните години, разяснява депутатът.

По думите му от ГЕРБ-СДС са постъпили диалогично, откакто са предложили на Министерството на финансите текст в Кодекса за застраховането, който откакто бъде разискван, би трябвало да бъде открит баланс за участието на България в еврозоната и непоскъпването на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".

ГЕРБ-СДС няма да допусне неимоверно повишаване на наложителна застраховка " Гражданска отговорност ", която касае директно три милиона български жители, безапелационен бе депутатът.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР