От ГЕРБ са внесли в Народното събрание законодателни промени, с

...
От ГЕРБ са внесли в Народното събрание законодателни промени, с
Коментари Харесай

ГЕРБ с искане от НС да удължат ТЕЛК решенията

От ГЕРБ са внесли в Народното събрание законодателни промени, с които да се удължат ТЕЛК решенията, които са изтекли до 3 месеца след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Законопроектът е обвързван със усложненията на хора с увреждания да упражнят правата си след 1 април тази година, когато е анулирана изключителната епидемиологична конюнктура, защото съгласно сегашните разпореждания в закона за  ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние ТЕЛК решенията се удължават с до три месеца автоматизирано, само че единствено в случай че са изтекли по време на неговото деяние. С препоръчаните от ГЕРБ промени в закона се удължава срокът на неработоспособност, в който изтичат експертните решения на органите на здравна експертиза до три месеца след анулацията на епидемиологичната конюнктура.

По този метод, показват от ГЕРБ, ще се подсигурява опцията за приемане на допустимата помощ от страната до явяването пред комисиите.  

От ГЕРБ предизвестяват, че в случай че този период не се удължи, е допустимо освен хората да останат без обществена поддръжка, само че и да се натовари още повече системата на здравната експертиза и да се забави насрочването на дати за явяване на всички жители, чиито експертни решения са към този момент изтекли или изтичат след първи април.  

За казуса алармира и омбудсманът Диана Ковачева, която изиска удължавана на периода, като предизвести, че засегнатите хора с увреждания могат да останат без права и финансова поддръжка. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР