От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка Магнитнски“

...
От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка Магнитнски“
Коментари Харесай

Росен Желязков: От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка „Магнитнски“ като „имиджова щета“

От ГЕРБ не одобряваме включването Владислав Горанов в листата „ Магнитнски “ като „ имиджова вреда “.  Усещаме, обаче, изкушението на някои да се възползват от това в предизборната акция. Това сподели Росен Желязков от ГЕРБ по NOVA.

Думите на Борисов бяха ясни, той уточни степента на политическия ангажимент, който една политическа групировка може да насочи към собствен член, сподели Желязков. Борисов сподели, че партията не може да направи повече от това, което е направила във връзка с Горанов, добави той.

За Владислав Горанов той сподели, че е индивидът, обезпечил финансовата дисциплинираност и финансирането на първите 8 изтребители F-16.

Желязков бе безапелационен, че Горанов не би трябвало да бъде изключен от ГЕРБ. „ Неговият експертен капацитет е значим за партията. Той е брилянтен финансист с приети дейности в границите на Европейски Съюз “, добави политикът.

Той разяснява и Закона, който внесе Крум Зарков, за правосъдна промяна.

На въпроса дали счита, че от ГЕРБ са подведени и че в основата на глобите против Владислав Горанов стои обстоятелството, че не са приели законопроекта на Зарков, Желязков отговори: „ Да. Смятам, тъй като бяхме вкарани в тясната ниша на говоренето, че не желаеме това нещо. Ние казахме, че желаеме да се съобразим в всички причини, в това число и на Върховен касационен съд, за противоконституционност на някои от наредбите. “

Желязков добави: „ Загубихме процесът за второ гласоподаване с тактическия ход на Политическа партия и Демократична България да не се записват в залата и да пишат този пасив на ГЕРБ. “

Желязков бе безапелационен, че Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ. Той разяснява и отстраняването му като министър. „ Това беше предложение на премиера, поради ширещите се опасения, че Горанов има връзки с Движение за права и свободи “, уточни политикът.  Желязков акцентира, че Горанов е скъп като редови член на партията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР