От ГЕРБ искат още утре да бъде разгледано внесеното в

...
От ГЕРБ искат още утре да бъде разгледано внесеното в
Коментари Харесай

ГЕРБ искат оставката на зам.-шеф на парламента още утре

От ГЕРБ желаят още на следващия ден да бъде прегледано импортираното в деловодството на Народното събрание искане за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов от квотата на " Продължаваме Промяната ".

Това съобщи от парламентарната естрада националният представител Тома Биков. Той заяви, че през днешния ден трите опозиционни партии в Народното събрание са внесли искане за оставката на Иванов.

Биков изясни, че настояването е вследствие на абсурда, който Иванов е провокирал в петък, с отнемането на думата на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" В този смисъл настояваме за две неща - първото е това наше искане да се гледа още на следващия ден и досега, в който вие не получите избор на доверие от страна на Народното събрание да не водите съвещанията, тъй като това е логиката.

Вие към този момент сте в процедура на искане на оставка – това е на практика избор на съмнение към вас и досега, в който не получите легитимност от страна на Народното събрание, съвещанията би трябвало да се водят от някой от останалите заместник-председатели на Народното събрание и ви приканвам да се съобразите с това наше искане, с цел да спазим духа и закона ", сподели Биков.

Мирослав Иванов отговори, че до момента в който не му бъде гласувана оставката, продължава да заема поста заместник-председател на Народното събрание и в това си качество продължава да води съвещанията на Народното събрание.

В петък абсурда избухна, откакто Атанасова и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ.

В декларацията си Атанасова повтори за следващ път тезите на ГЕРБ, че България затъва в икономическа рецесия, а държавното управление не се оправя с нито едно от нейните предзвикателства.

След декларацията Василев взе думата и съобщи, че в декларацияа имало " доста лъжи ".

Атанасова също изиска да отговори на Василев. По устав обаче такава процедура няма, до момента в който всеки министър може да взема думата когато и да е. Председателстващият съвещанието Мирослав Иванов й лиши думата. Стигна се до там, че депутати от ГЕРБ се събраха към трибуната и се размениха обидни реплики.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР