От ГЕРБ дадоха втори брифинг днес в своята централа, като

...
От ГЕРБ дадоха втори брифинг днес в своята централа, като
Коментари Харесай

ГЕРБ дадоха извънреден брифинг и обвиниха Демократична България в лъжа

От ГЕРБ дадоха втори брифинг през днешния ден в своята централа, като този път упрекна в неистина " Демократична България, нападнаха решението на президента за съвещания за нова ЦИК и обявиха, че изборните промени са срамни и брутални.

" Днешният ни брифинг е предизвикан от една лъжа. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Много пъти сме запазвали самообладание и приемливост, само че към този момент не. Всяка една неистина ще бъде разкривана. Иво Мирчев сподели, че не е правилно, че Иван Тодоров е техен спонсор. Не е правилно! ", съобщи Георги Георгиев и сподели разпечатка от Сметната палата, с която опроверга депутата от " Демократична България ".

Самият той по-рано през днешния ден съобщи, че опровергава изказвания на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съгласно който фирмата-доставчик на хардуера за машинното гласоподаване в страната е спонсор и е дарявала пари на " Да, България " .

В пост във Facebook " Мирчев написа: " Това е безспорна неистина. Нито компанията, нито притежателят ѝ са измежду донорите ни ".

Освен това той прикани Борисов да бъде разследван и съден, като го назова " измамник и народен пакостник ".

" 100 000 евро са вложили в акция. Инвестиции в биткойни и дарения във мислена валута " , разгласи още Георгиев на брифинга.

" Къде са сътрудниците, които носеха европейските отчети, в които се приказва за господство на закона, през днешния ден, когато желаят да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ ", попитаха от ГЕРБ и във връзка предложенията на Демократична България.

" Колегите мълчат по тематиката Русия, тематиката с човешките права, тематики които касаят директно евроатлантизма. " Демократична България " забива най-вече ножа. Слави Трифонов политически плахо замълча. Ако чака 240 болшинство в действителностите в България няма по какъв начин да се случи ", сподели още Георг Георгиев.

На брифинга беше нападнат и президентът.

" Днес президентът е издал декрет, че привиква нови съвещания с партиите на 5 май по желание на нова ЦИК. Най-вероятно те са имали информация за тези съвещания, по тази причина и мълчат. Срамно е да разформироваш ЦИК и да я дадеш на президента по негово искане ", съобщи Тома Биков.

По думите му новата ЦИК ще обслужва Радев и това се случва 2 месеца преди изборите за президент наесен.

" Ние сме единствената партия, която не е имала информация за тези съвещания за избора на новия състав на ЦИК, ние не знаем на какви критерии би трябвало да дават отговор членовете на Централната изборна комисия. Целта е Румен Радев да завоюва втори мандат. Начинът по който се направи този Изборен кодекс е неприличен и жесток , знае ли се кой го е писал, какво е мнението на Венецианската комисия ", добави Биков.

По време на брифинг на ГЕРБ тази заран министър председателят в оставка съобщи, че служебното държавно управление на " кандидат-президента Радев " ще продължи месеци наред и това е задачата.

" Няма да има и последващо държавно управление, без значение от резултата. Защото партиите се държат безконтролно ", добави Борисов.

Според него сега се нанасят вреди на демокрацията.

" При този " насипен " парламент, при тези взаимоотношения на политическите субекти по кое време ще има цялостен мандат - в никакъв случай ", сподели водачът на ГЕРБ.

По мотив президентските избори той съобщи: " Няма да съм аз, изрично! " .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР