„От „Газпром” са заявили своето намерение за спиране на доставките

...
„От „Газпром” са заявили своето намерение за спиране на доставките
Коментари Харесай

Петков: Спирането на руския газ е шантаж. Няма да се поддадем на този рекет

„ От „ Газпром” са декларирали своето желание за прекъсване на доставките на газ. Българското държавно управление е квалифицирано за този сюжет. Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод ", твърди министър председателят.

„ България също преглежда всички контракти с „ Газпром”, в това число и контракт за пренос през България, тъй като едностранно деяние на изнудване е недопустимо”, уточни той.

„ След милиардите изхарчени за „ Турски поток”, виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара. Да, нямаме три милиарда в хазната и нямаме диверсификация, само че имаме джип на „ Аркад” в гаража на госпожа Арнаудова”, разяснява Кирил Петков.

Той заяви, че тази заран е разговарял с гръцкия си сътрудник Мицотакис, който е удостоверил, че всичко по газовата връзка върви по проект и през юни месец физическото ѝ осъществяване ще бъде реалност. „ Едновременно с това той удостовери общи дейности за диверсификация през полутечен газ”, добави Петков.

„ Говорих и с госпожа Фон дер Лайен, която сподели, че едностранно нарушение на контракта сред „ Газпром” и България, не е проблем единствено на България. Това е проблем на целия Европейски Съюз и ответните дейности ще бъдат общи. Планът е налице, европейският отговор ще бъде налице, подготвени сме с точните стъпки за всички алтернативи”, увери министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР