От Габриел СтаргардтерРИО ДЕ ЖАНЕЙРО (Ройтерс) - Бразилският министър на

...
От Габриел СтаргардтерРИО ДЕ ЖАНЕЙРО (Ройтерс) - Бразилският министър на
Коментари Харесай

Бразилски министър разгневен от изявлението на Израел за осуетената атака на Хизбула

От Габриел Старгардтер

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (Ройтерс) - Бразилският министър на правораздаването Флавио Дино насочи изострен укор към Израел в четвъртък, откакто неговият разузнавач на Мосад организация съобщи, че е помогнала за осуетяването на офанзива на ислямистката въоръжена формация Хизбула против еврейски цели в Бразилия.

Дино отговори на извънредно извънредно изказване, оповестено в сряда, в което израелската организация Мосад благодари на бразилската полиция и сподели, че „ поради фона на войната в Газа “, Хизбула продължаваше да нападна израелски, еврейски и западни цели.

По-рано в сряда федералната полиция на Бразилия арестува двама неназовани души по обвинявания в тероризъм и извърши 11 претърсвания и заповеди за изземване на парцели.

Без категорично да посочва Израел, Дино сподели в X, прочут преди като Twitter, че „ Бразилия е суверенна страна “ и „ никакви заповеди на непозната мощ към бразилската федерална полиция “.

Дино сподели, че следствията, довели до интервенциите в сряда, са „ почнали ПРЕДИ експлоадирането на продължаващите нещастия на интернационалната сцена “ и сподели, че следствието няма „ нищо общо с интернационалните спорове “.

< p> „ Оценяваме подобаващото интернационално съдействие, само че отхвърляме всеки задграничен орган, който счита, че управлява бразилските полицейски органи или употребява нашите следствия за потребление на агитация или свои политически ползи “, написа той.

Той го направи. не отхвърли категорично нито една от детайлностите в израелското изказване, само че изглеждаше по-гневен от времето, тона и връзката, която притегли към актуалната война в Газа.

Правителството на Израел не отговори незабавно на настояването за коментар.

Коментарите на Дино може да охладят връзките с израелското държавно управление, защото Бразилия се пробва да контракти безвредно излизане за към 30 бразилци, които към момента са блокирани в Газа.

Те също идват като възходящ брой Латинскоамериканските народи заемат по-твърда позиция по отношение на Израел поради бомбардировките му над Газа след офанзивите от Хамас на 7 октомври. В края на предишния месец Боливия прекъсна дипломатическите връзки с Израел, до момента в който Колумбия и Чили отзоваха своите посланици.

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва се опита да балансира рецензиите против офанзивите на Хамас с апелите за преустановяване на огъня.

p>

Хизбула, подкрепяна от Иран формация в Ливан, не може да бъде открита незабавно за коментар. Нито пък иранското държавно управление.

(Репортаж от Габриел Старгардтер; Допълнителен репортаж от Maytaal Angel; Редактиране от Андрю Хевънс)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР