От френската банка Сосиете женерал (Societe Generale), един от най-големите

...
От френската банка Сосиете женерал (Societe Generale), един от най-големите
Коментари Харесай

Сосиете женерал прекратява дейността си в Русия

От френската банка " Сосиете женерал " (Societe Generale), един от най-големите френски финансови конгломерати в Европа, оповестиха, че ще приключи дейностите си в Русия. Вече е подписано и съглашение за продажба на цялото си присъединяване в съветската " Росбанк " (Rosbank), както и в застрахователните си филиали в Русия на " Интеррос капитал " (Interros Capital), предходен акционер в " Росбанк ", съобщи Ройтерс. Това пъщ ще обезпечи последователност за нейните сътрудници и клиенти.

От " Сосиете женерал " прецизират още, че отражението от продажбата на банковите и застрахователните активи в Русия върху базовия личен капитал от първи ред (CET1) се чака да бъде към 20 базисни пункта.

Очаква се тази продажба да докара до отрицателно отражение за финансите на френската банка на стойност 3.1 милиарда евро. Припомняче, че финансовата институция продължи активността си в Русия и след съветската инвазия в Украйна на 24 февруари досега, добавя Агенция Франс прес.

В сферата на активност на " Сосиете женерал " влизат ръководство на активи, капиталово банкиране, финансови услуги на самостоятелни, корпоративни и институционални клиенти и други действия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР