От формацията установиха, че очевидно Румен Радев е изнервен, че

...
От формацията установиха, че очевидно Румен Радев е изнервен, че
Коментари Харесай

ГЕРБ: Президентът да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд

От групировката откриха, че явно Румен Радев " е раздразнителен ", че Народното събрание работи, приел е конституционни промени и стартира да попълня държавните регулатори.

" Прави усещане, че президентът за следващ път показва противоречие с това, че законодателният орган работи, приема значими закони и решения за страната, което очевидно опонира на неговото схващане за еднолично ръководство на страната, каквото наблюдавахме при служебните кабинети ", зяви от името на ГЕРБ депутатката Рая Назарян.

" Президентът за следващ път демонстрира, че търси спор с Народно събрание с една цел - да отслаби постоянното мнозиснство, което има значимата задача да организира значими промени. Напомняме на президента, че съдиите от неговата квота ги назначава еднолично, а процедурата в Народно събрание беше обществена, транспарантна и открита ", добави тя.

Депутатката съобщи още, че същата гласност, бистрота и неприкритост Румен Радев ще дължи на обществото и сега, когато той ще би трябвало да назначи конституционни съдии от своята квота, " а не просто да ги назначава еднолично ".

Призоваваме президента да не оказва напън върху самостоятелния Конституционен съд, като го приканва за нееизпълнение на Закона за Конституционен съд и на Конституцията, декларират още от ГЕРБ.

Клетвата на двамата нови конституционни съдии от парламентарната квота е планувана за 26 януари, петък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР