От Ford са разработили нова ръчна скоростна кутия, която не

...
От Ford са разработили нова ръчна скоростна кутия, която не
Коментари Харесай

Патентоваха ръчна скоростна кутия, която не изисква педал на съединителя

От Ford са създали нова ръчна скоростна кутия, която не изисква педал на съединителя. Заявката за „ новаторската електронно ръководена трансмисия “ е подадена в Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати.

Според документа новата механична скоростна кутия ще разрешава ръчно превключване на предавките. В същото време, за тези, които желаят да употребяват обичайния съединител, третият педал ще остане в колите.

Новата скоростна кутия в действителност съставлява ръчна трансмисия с електронен съединител. Електрохидравличният механизъм разрешава предавките да бъдат превключвани единствено благодарение на селектора. Електрониката, виновна за работата на обичайния съединител, получава сигнали от датчик за налягане на селектора на скоростите или от преобразувател, инсталиран на третия педал.

В същото време последният няма механично задвижване и ще остане в коли за водачи, които не са подготвени неотложно да изоставят класическото ръководство на транспортно средство, оборудвано с механика скоростна кутия. Системата би трябвало да направи ръководството на ръчната скоростна кутия по-съвместимо с хибридно задвижване.

Все още обаче от Ford не са показали по кое време ще стартира да се употребява новата трансмисия, написа Automedia.bg. Експерти допускат, че бъдещият Mustang, а също по този начин всъдеходите от фамилията Bronco и хибридните модели на Ford ще бъдат оборудвани с технологията. Възможно е механически комплицираната трансмисия да усложни поддръжката, както и да увеличи цената на бъдещите коли на марката.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР