От Фондация Ангели на пътя очакват на срещата да присъстват

...
От Фондация Ангели на пътя очакват на срещата да присъстват
Коментари Харесай

Ще се преборят ли близки на загинали при катастрофи за по-бързи а...

От Фондация " Ангели на пътя " чакат на срещата да участват представители на Министерството на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, прокуратура, дознатели, автошколи, както и депутати от Правна комисия.

 

Близките на починалите от години се борят за промени в законодателството, като желаят по-строги наказания при нарушавания, които могат да доведат до нещастия, само че и за по-бързо следствие на автотранспортни катастрофи.

 

Сега битката им е за автоекспертизите, които могат да бъдат основни при разрешаване на сходни случаи.

 

" Към момента една автоекспертиза се бави по година и половина, година и 9 месеца, 2 година и повече. Тези автоекспертизи са доста значими, тъй като на тях се уповава съвсем цялото дело и доста значимо за решението му. Искаме безусловно всички експертизи да се вършат, в това число и медицински ", сподели Петя Иванова от Фондация „ Ангели на пътя “ пред Българска национална телевизия.

" Днес в 14:30 ч. имаме среща в Народното събрание със Софийска градска прокуратура, Министерство на правораздаването, министърът на вътрешните работи, Правната комисия и депутати от всички парламентарни групи. Идеята е, че всеки има оферти по тематиката, само че да се обединят в едно и да влезне допустимо най-бързо ", съобщи Петя Иванова.

Тя посочи това, че България е в челните ранглиста на Европейски Съюз по смъртност на пътя.

 

" Децата ни се нуждаят от действително и бързо правораздаване. По нашите данни, в страната има сред 140 и 150 автотехници, които правят сходни експертизи, само че много от тях не са квалифицирани, оказва, че нямат и задоволителна подготовка. Реално единствено сред 15 и 20 индивида работят по автотехнически експертизи ", добави още Петя Иванова.

От този понеделник, всеки, който надвишава разрешената скорост за шофиране, ще получава писма от околните на починали при произшествия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР