„От фискална гледна точка е по-добре да не мине, защото

...
„От фискална гледна точка е по-добре да не мине, защото
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета ще мине, прогнозират експерти

„ От фискална позиция е по-добре да не мине, тъй като аз я намирам тази актуализация за доста разхитителна и проинфлационна “, изясни пред Nova News Вулджев.

Той разясни, че такива вижда да са доста от ограниченията за увеличение на обществените заплащания и настоящите заплащания на страната. По думите му те още повече ще подхранят инфлацията.

Христова уточни, че е значим въпросът за ориентиране на публичните средства. Тя разяснява 130-те оферти на опозицията по актуализацията по този начин: „ Че има надцакване, има. Надпревара кой какво да предложи по-така популистично за хората, само че на гърба на държавния бюджет “.

Защо да е на „ гърба на бюджета “ Христова изясни по този начин: „ Защото в този момент препоръчаното от държавното управление тази година за пенсиите ще коства 1 милиарда и 360 млн., само че следващата година ще коства 2 милиарда, 600, а о-догодина 3 милиарда и 400 млн. Трябва да забележим дали не се появява едно огромно несъгласие сред поколенията –толкова доста средства да се дават за пенсии “.

„ Много е евентуално крайното нарастване за пенсиите, което ще се заложи в актуализацията, да е леко по-високо от това, което се планираше в началото от държавното управление. Вместо да е 10% на всички, те от опозицията предложиха 15 - може да е нещо по средата “, предвижда Георги Вулджев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР