От финансова гледна точка ни очаква трудна зима заради рязкото

...
От финансова гледна точка ни очаква трудна зима заради рязкото
Коментари Харесай

Богомил Манчев: Цените на електроенергията може би ще се нормализират едва през октомври следващата година

От финансова позиция ни чака сложна зима поради внезапното нарастване на цената на природния газ. Каквото и да желае да прави „ Топлофикация София ", тя е длъжна да направи начисление по някакъв метод. Ако газът се е нараснал на няколко пъти с 150-180%, сметките няма да са с по-малко от 100% нарастване. Това сподели ръководителят на „ Булатом " Богомил Манчев в „ Карай напряко " по Нова телевизия.

По думите му цената на електрическата енергия е сред 3 и 4 пъти по-висока по отношение на междинната ставка преди четири месеца. „ Увеличението потегли от началото на месец юли. Правителството сподели, че е взело решение да не се променят цените на жителите. Индустрията от дълго време получава сметките и тя няма какво да направи, с изключение на да ги заплати ", сподели той. По думите му дребните предприятия мъчно могат да калкулират нарасналата цена на електрическата енергия в крайните си артикули. Битовите консуматори ще видят нарастването на тока в сметките си за месец февруари, изясни Манчев.

Очакваното 30-процентно нарастване на природния газ от октомври ще бъде последвано от още такива.

Манчев разяснява, че страната би трябвало да планува пари за енергийно бедните, защото доста хора ще имат проблеми с заплащането на сметките. „ Това би трябвало да стане през тристранката, а профсъюзите да вземат участие доста интензивно ", счита той

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР