От Филипините са изпратили специална молба до Международния олимпийски комитет,

...
От Филипините са изпратили специална молба до Международния олимпийски комитет,
Коментари Харесай

Филипините молят МОК: Дайте шанс на Пакиао

От Филипините са изпратили " специфична молба " до Международния олимпийски комитет, с цел да може боксьорът Мани Пакиао да взе участие на Олимпийските игри в Париж през 2024, защото спортистът е надхвърлил възрастовата граница.

44-годишният Пакиао се отдръпна от професионалния бокс през 2021, като се опита безрезултатно да стане президент на Филипините.

Възрастовата граница в бокса е 40 години. Президентът на Филипинския олимпийски комитет Абрахам Толентино разкри пред организацията, че е изпратил писмо до МОК преди две седмици, с цел да изиска особено изключение за Пакиао.

Универсалните места са непокътнати за спортисти от страни, които имат компликации да вземат участие на Олимпиадата посредством естествените квалификации. МОК разгласи, че има девет сходни места за бокса в Париж - пет за дами и четири за мъже.

Имената на боксьорите, които ще получат специфичен статут, ще бъдат оповестени на 7 юни 2024. " Той е в добра физическа форма, по-добра от други спортисти ", увери Толентино, описвайки Пакиао като " икона на бокса ".

Да се бие в Париж ще разреши на спортиста да реализира една от фантазиите на живота си - да завоюва златен олимпийски орден, довери самият Мани Пакиао. Той има голям брой международни трофеи в шест разнообразни категории, само че в никакъв случай не е взел участие на Олимпийски игри. Филипинецът увери, че " се усеща на 30 или 28 години ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР