От Фейсбук страницата на Красимир КаракачановПълно безочие, наглост и съвсем

...
От Фейсбук страницата на Красимир КаракачановПълно безочие, наглост и съвсем
Коментари Харесай

Каракачанов: Докато българомразката клика е на власт в Скопие, тази държава няма място в Европейския съюз


От Facebook страницата на Красимир Каракачанов

Пълно безсрамие, безочливост и напълно неприкрита ненавист към България и българите. На това ставаме очевидци точно на Илинден – денят, в който избухва най-масовото въстание на българите в Македония. Ден, в който още веднъж нямаше общо честване за героите – дедите на християнското население в сегашната РСМ, дали живота си за освобождението на българите и обединяване на българския народ.

Македонското вътрешно министерство е образувало дело против управлението на „ Малък битолски Монмартър “ за това, че културната институция е водила деца в България и те са срещали с български политици, даже с президента.

Вместо да бъдат приветствани културният продан, околните връзки и взаимните начинания, македонското Министерство на вътрешните работи се сезира по изявления в „ медии “, че децата, които вземат участие в културното събитие, се били снимали с български политици.

Само да припомня, че съгласно контракта за другарство и добросъседство сред Република България и Република Северна Македония от 1 август 2017 година взаимните празнувания на общата ни история би трябвало да бъдат поощрявани. Но вместо да съблюдава контракта и да способства за взаимни инициативи, тази измислена страна преследва тези, които работят за културата и доближаването на хората от двете страни на границата.

Очевидно Скопие освен че няма желание да съблюдава контракта, само че и ускорява натиска, преследването на локалните хора с българско съзнание и трансформира езика на омразата по отношение на България в публична своя държавна политика.

Докато българомразката клика е на власт в Скопие, тази страна няма място в Европейския съюз.

Нали РСМ сякаш искаше поддръжката на България за участието си в Европейски Съюз? Какво неправилно има участници в културно начинание да се снимат с български, европейски президент. Дали реакциите биха били същите, в случай че децата от „ Малък битолски Монмартър “ се бяха снимали с президента на Хърватия или Франция да вземем за пример?



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР