От Фейсбук профила на Радомир ЧолаковМоят отговор до г-н Христо

...
От Фейсбук профила на Радомир ЧолаковМоят отговор до г-н Христо
Коментари Харесай

Радомир Чолаков към основателят на Payhawk: Ако сменим едни хора с други нещата няма да се оправят

От Facebook профила на Радомир Чолаков

Моят отговор до господин Христо Борисов, с цялото ми почитание към него.

Открито писмо

до господин Христо Борисов, съосновател на Payhawk

Уважаеми господин Борисов,

Благодаря Ви за реакцията във връзка някои мои думи в Народното събрание, което ни дава опция да заменяем мисли в общественото пространство.

Най-напред желая да кажа, че откровено се веселя на Вашия триумф. Поздравления! Вие и Вашите сътрудници сте живото доказателство, че България е страната на неограничените благоприятни условия, или, в случай че предпочитате, че българите имат неограничени благоприятни условия. И в единия и в другия случай Вашият триумф е ентусиазъм за хиляди младежи и това е отлично. Позволете ми единствено да кажа в скоби, че Вие от тук нататък имате отговорност. Отговорност да разказвате по какъв начин сте постигнал това, което сте постигнал и да насърчавате и други да Ви последват по този път. Достатъчно младежите на България са заливани с депресиращи изявления, какъв брой всичко в тази страна е гадно, какъв брой няма смисъл и какъв брой всички, които не принадлежат към личния им обществен кръг са противни. Това не е правилно. България е прелестна страна, българите са чудесни хора и ние всички би трябвало да се научим да се радваме на непознатите триумфи и да ги насърчаваме, тъй като триумфът на един от нас е триумф за всички и назад.

Винаги съм мислел, също по този начин, че същинският икономически триумф, който следва да бъде адмириран, е триумфът на дружество, което е стартирало без държавна помощ и което е съумяло на открито. Което се е преборило на международния пазар. То е същото като с оперните ни артисти. Най-големите всред тях бяха родени в България, бяха получили обучение в българските музикални учебни заведения и когато заставаха на международните подиуми ние всички се гордеехме с тях. Всички те, обаче, постоянно намираха метод да благодарят на родината си и да вдъхват самочувствие на своите сънародници. Затова са велики.

Това, че сте съумели без помощта на страната също е отлично, тъй като сте дали доказателство, че и това е допустимо. С това давам отговор косвено на концепциите страната да финансира старт-ъпи. Ако страната, с пари от бюджета, ще финансира стар-ъпи, то това взривява
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР